Article d’Esquerra Unida del mes de gener: «Finalment, la direcció de DulceHola SL ha complert la seua amenaça: 14 de les nostres companyes han sigut acomiadades»

Este és l'article d’Esquerra Unida de gener, titulat Finalment, la direcció de DulceHola SL ha complert la seua amenaça: 14 de les nostres companyes han sigut acomiadades. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Portem 28 dies de vaga perquè se'ns paguen 2,75 nòmines que se'ns deuen i la gerent de DulceHola no només no ens ha pagat, sinó que ha fet fora a mitja plantilla. Havíem arribat a un acord verbal, que incloïa el pagament de totes les nòmines adeutades, per a solucionar la situació i tornar a treballar. Però, dimecres passat ens oferí pagar-nos solament una nòmina per desconvocar la vaga i li vam dir que no, que no volíem més molles, que volíem el pa sencer.

I, hui, la direcció de l'empresa ha anat a la reunió amb una decisió presa: no pagaria cap nòmina i faria efectiu l'ERO despatxant 14 persones. Portaven els papers preparats només per a signar-los, no volien negociar res. Tal i com nosaltres ho veiem, la gerent ha vinculat la nostra acceptació de les seues condicions (pagament NOMÉS d'una nòmina) per a fer efectiu l'acord verbal anterior: desconvocar la vaga i obtindre millor condicions en els acomiadaments. Com nosaltres no hem volgut plegar-nos a la seua proposta d'una nòmina (perquè és vergonyosa i insultant), l'empresa ha decidit acomiadar-nos sense acord, per tant, de manera improcedent (20 dies per any treballat).

Així doncs, 14 persones van a l'atur sense cobrar ni el salari adeutat, ni indemnització; i, quan es cobre en el futur, es cobrarà com si fóra improcedent, quan nosaltres no hem faltat mai a la nostra part del contracte: ens hem deixat la pell treballant. És l'empresa qui no ha pagat.

Per altra banda, dins es queden 11 companyes que continuen amb la vaga per cobrar les 2,75 nòmines. Així que la lluita continua! La família propietària de DulceHola no compleix amb els seus compromisos, que ho sàpiga tot el món! A més, està provocant un gran patiment psicològic a les seues treballadores i extreballadores.

Però nosaltres no ens rendim. Ens escolteu, propietàries de DulceHola? No ens rendim, guapis!

Des d'Esquerra Unida hem volgut cedir l'espai del nostre article mensual, per a donar veu als treballadors de l'empresa DulceHola i fer més visible als veins de Puçol la greu situació que estan patint des de fa molts anys.

Volem donar-los el nostre suport, donar-los alè en les seues justes reivindicacions i recolzar-los fins a una solució que siga conforme amb aquest gravíssim problema.

També volem aprofitar per a mostrar la nostra solidaritat amb tots els traballadors que estan patint l'atac als seus drets per part de moltes empreses que demostren tenir pocs escrúpols i cap consideració amb les seues traballadors.

Sempre recolzant a la classe treballadora.

Una opinió d’Esquerra Unida

09 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres