Els tràmits de l'ajuntament que els veïns de Puçol poden fer des de casa

Els distints empleats de l'Ajuntament de Puçol van realitzar el passat 11 de gener un curs sobre l'organització i gestió del canvi en un entorn de bon govern i bona administració. L'activitat és un exemple dels treballs que s'estan realitzant en aquesta línia, perquè els veïns no sols tenen accés a la informació municipal, sinó que s'està reforçant la possibilitat que realitzen tràmits des de casa en qualsevol moment a través de la seu electrònica i el portal de transparència.

En la seu electrònica es pot accedir als serveis destacats, entre els que es troben les autoliquidacions, el certificat d'empadronament, les queixes i suggeriments, les instàncies i tràmits, i les inscripcions en activitats municipals, «habilitades únicament quan hi ha serveis puntuals a què inscriure's, per a evitar cues», explica Mery Cortell, regidora d'Administració Electrònica.

A través de la pestanya d'Oficina Virtual, s'arriba al catàleg de tràmits, agrupats en huit famílies, des del que es pot accedir a una àmplia gamma de serveis. En activitats, apareix autorització d'ús i tir de productes pirotècnics, així com la inscripció en una activitat que oferisca l'Ajuntament (escoles matinals, cursos i escoles de temps lliure).

En atenció al ciutadà es pot descarregar una instància genèrica, la comunicació de la realització d'un esdeveniment i omplir-la, i la inscripció en una activitat, així com presentar queixes i suggeriments sobre els servicis municipals i sol·licitar accés a la informació pública.

A més de l'apartat de contractació, també compta amb un sobre estadístiques i padró dedicat a la tramitació de l'obtenció del certificat d'empadronament. En reclamacions i recursos, es pot cursar i resoldre les reclamacions presentades per perjudicats sobre danys ocasionats en els seus béns i drets que no tinguen l'obligació jurídica de suportar.

Entre les opcions de secretaria general es troben sol·licituds de llicència de venda de mercadet ambulant; i altes, baixes i canvis de titularitat de gual, entre altres assumptes. Respecte als tributs, el portal tracta la domiciliació bancària de rebuts; la sol·licitud del duplicat de rebuts per al seu pagament, de l'ajornament o fraccionament de deute en períodes executiu i voluntari, de certificats en matèria tributària i de devolució d'ingressos indeguts.

Quant a urbanisme i medi ambient, es disposa de la declaració responsable d'obres i informació urbanística escrita genèrica i ordinària, així com l'assenyalament d'alineacions i rasants.

La regidora explica que «d'una banda està el que obliga la Llei, que estem complint dins de termini; d'altra banda, les propostes addicionals que vol posar en marxa l'Ajuntament per a facilitar els serveis i gestions als veïns. Així, l'administració està al servei de la ciutadania les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any».

Com a exemples d'aqueixa ferramenta disponible a totes hores, ja s'estan estudiant fórmules per a la Casa de Cultura i el Poliesportiu Municipal de cara a les inscripcions, reserves, entrades i altres serveis.

«Tenim intenció d'implantar recursos d'aquest tipus; la web de la Casa de Cultura ja està preparada per a aquesta comesa. Volem que siga més barat, per exemple, comprar per xarxes que per finestreta, per a major comoditat dels veïns de Puçol», comenta Xavier Alcácer, edil de Cultura, respecte a com es podria aplicar aquestes ferramentes en un futur en l'àrea de la qual és responsable.

Més endavant, «ens agradaria que la reserva de pistes i les gestions del poliesportiu pogueren fer-se per via telemàtica. Tot el món tramita la meitat de coses a través de la xarxa i les administracions han d'estar preparades. La realitat és aqueixa, tecnològica», apunta Xavier.

Enllaços d'interés:

Seu electrònica

Oficina virtual

Portal de transparència

Informa: Sabín i D'Opazo | Fotos: Diego Bahílo

032-curso-empleados-publicos-4

19 Gener 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres