Tots els components de Santa Cecília se sumen al concert d'ajuda a Cáritas

El dissabte 23 de desembre, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol es va bolcar al complet en el concert solidari amb Cáritas Interparroquial. En la primera part, els xiquets del cor van cantar al Nadal en companyia de la banda, que va ser l'encarregada de tancar en solitari este primer tram amb una polka de Johann Strauss. En la segona part, el cine va ser el protagonista, amb una selecció de deu bandes sonores interpretades darrere de la pantalla que exhibia una selecció d'imatges. Finalment, Xesco Guillem va acabar dirigint a la banda i al públic que omplia el saló d'actes amb la tradicional Marxa Radetzky.

La incorporació de les veus del cor infantil és una prova de la versatilitat de l'escola de Santa Cecília, que compta amb alumnes de totes les edats i amb tot tipus d'instruments… inclosa la veu humana. Tres temes típicament nadalencs (incloses Mariah Carey i Irving Berling) van ser l'aportació dels més xicotets de la casa a la solidaritat amb Cáritas.

La primera part del concert encara va comptar amb dues peces més, interpretades en solitari per la banda de Santa Cecília: una polka de Strauss i, sobretot, una àmplia selecció de la música de la pel·lícula La volta al món en 80 dies, que va permetre demostrar les habilitats com a solistes de pràcticament totes les seccions del conjunt instrumental, donada la varietat de temes que proporciona esta banda sonora.

I precisament la varietat de bandes sonores va ser la protagonista de la segona part del concert, que va començar amb una selecció de deu pel·lícules inoblidables (Forrest Gump, Els 7 magnífics, Gladiator, La llista de Schindler o Star Wars, entre altres) que van ser interpretades de forma ininterrompuda, amb els músics darrere de la pantalla on s'exhibia una cuidada selecció d'imatges de cada film. Més de mitja hora de música de cine. Literalment.

El passador final, com és tradicional en els concerts nadalencs, va anar a càrrec del públic que cobria 300 places del saló d'actes. Un públic que havia pagat en espècies per a assistir al concert (aliments no peribles i productes de neteja, fonamentalment) i que es va sumar entusiasmat a la Marxa Radetzky de Johann Strauss amb els seus aplaudiments a distint volum, dirigits amb la seua mestria habitual per Xesco Guillem, el director del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília.

Els aliments i productes de neteja ja han sigut traslladats de la seu de CaixaBank (on eren arreplegats a canvi de les entrades) a l'economat de Cáritas, i estan sent repartits entre els veïns de la població amb majors necessitats. Missió acomplida.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

937-concierto-solidario-3

28 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres