L'1 de desembre es presenta el llibre «Cointra, essència viva» en la Casa de Cultura

Tres activitats entorn del barri del Vallet es van a celebrar abans de Nadal: el dimarts 28 de novembre, visita dels antics treballadors de Cointra a l'institut; el divendres 1 de desembre, presentació del llibre sobre l'empresa que va dinamitzar Puçol en el segle XX; i el dissabte 16, fira intercultural en la plaça Gloria Fuertes, enfront del parc Ribelles.

El Vallet, un lloc per a conviure és un projecte subvencionat pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana amb què es pretén millorar la imatge i realitzar itineraris d'inserció soci laboral en el barri de la població sorgit a partir de la instal·lació de la factoria Cointra en els anys 50 del segle XX. El projecte es va posar en marxa al novembre de 2016 i per a tancar enguany són tres les activitats que s'estan organitzant.

La trobada d'antics treballadors de Cointra amb alumnes de l'institut és una activitat intergeneracional en la que iaios de més de 80 anys es retroben amb els seus néts i els seus companys de generació. Aquells van ajudar a crear l'estat de benestar actual i la seua tertúlia amb els alumnes de l'institut servirà per a mostrar part del seu treball a través d'un vídeo i, paral·lelament, per a conéixer com és hui en dia l'ensenyança a nivell local. La cita és el dimarts 28 de novembre, a les 11 hores, en la sala d'actes de l'institut.

La factoria és també és la protagonista del llibre Cointra, essència viva que s'ha preparat al llarg d'enguany. A través d'una mesa de participació s'ha organitzat una sèrie trobades amb antics treballadors de la factoria, molts d'ells encara residents en el Vallet, i són ells els que han aportat fotos, relats, memòries i els seus records a través de tertúlies i entrevistes. Tots parlen amb afecte d'aquella època i com era el barri de Cointra des dels seus orígens.

El material arreplegat s'edita en un llibre que es presenta l'1 de desembre, a les 18 hores, en la Casa de Cultura, i serà entregat gratuïtament als col·laboradors del mateix, mentres que el públic que desitge aconseguir-lo podrà obtindre'l a través de les papereries de la població. La presentació oficial el divendres 1 de desembre, a les 18 hores, en la Casa de Cultura.

Finalment, una fira intercultural servirà per a estretir llaços entre els veïns i mostrar propostes de les distintes nacionalitats que conviuen en el Vallet. La cita, el dissabte 16 de desembre en la plaça situada enfront del parc Ribelles, Gloria Fuertes. Totes les activitats organitzades per l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Puçol.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

879-fabrica-cointra-2

28 Novembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres