Article d’Ara Puçol del mes d’octubre: “Diada 9 d’octubre”

Este és l'article d'Ara Puçol d'octubre, titulat Diada 9 d'octubre Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Tots sabem el que va passar el dia de la Comunitat Valenciana, en el qual una manifestació, correctament comunicada a la Delegació del Govern, va ser "rebentada" per grups violents en defensa de la unitat d'Espanya i contraris als fets que actualment s'estan vivint a Catalunya. Grups tots ells d'extrema dreta.

Aquests fets van ser conseqüència de la deixadesa del delegat del Govern a l'hora de permetre una concentració il·legal de membres ultres i feixistes amb l'única intenció de boicotejar el dia gran de la Comunitat Valenciana, tampoc cal oblidar la permissibilitat de les forces del ordre, la missió de la qual era vetllar pel bon desenvolupament de la manifestació pacífica que s'estava desenvolupant així com la seguretat de les persones allà reunides, permissibilitat que es va traslladar a brutals pallisses, insults, etc.

No va ser fins dies després en què tant la Fiscalia com les forces policials van començar a investigar els fets ocorreguts, pressionats per les manifestacions de condemna de totes dels col·lectius civils, periodistes, partits polítics i sindicats.

Tot aquest temps de tensió que s'està vivint aquests dies a Espanya, té el seu origen en el que està passant a Catalunya en el que el Govern i el "Gobierno" no volen acostar postures i arribar a algun tipus d'entesa, que desembussi la situació. Una situació tensa que els ve molt bé als dos per desviar l'atenció dels casos de corrupció que se'ls investiga.

Aquí es reflecteix l'escrit per Miguel Delibes en 1947 en el seu llibre La sombra del ciprés es alargada.

Oiga, se me esta usted subiendo ya a las barbas con tanta historia.

¿Dice usted "guerra"?

Sí, guerra.

Pues, ¡sea guerra, ya que usted lo quiere!

Verdaderamente, los dos hombres estaban deseándola.

Des d’Ara Puçol creiem que cal erradicar qualsevol tipus de violència, sense excuses, i apostar sempre pel diàleg. La violència només crea més violència, i entrar en aquesta espiral només comporta a sofriment i dolor.

El 9 d'octubre ha de ser un dia de festa i de reivindicació a la nostra comunitat i no de confrontació.

És per això que condemnem els actes de violència ocorreguts el dia 9 d’octubre a València.

Una opinió d’Ara Puçol

 

26 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres