Article de Ciudadanos del mes d'octubre: “Ens citen a parells!”

Este és l'article de Ciudadanos d'octubre, titulat Ens citen a parells! Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

En els articles publicats el mes passat dos grups de l'Equip de Govern van citar a l'agrupació de C’s de Puçol.

El PSPV va titlar a C’s Puçol com un partit populista per la nostra postura en el que a l'avinguda Mangraners es referix. No podem acceptar de cap manera esta consideració.

A l'inici de la Legislatura vam presentar diverses mocions relacionades amb la zona Mangraners: la revisió pels tècnics de la llosa que hi ha just en el parc a tocar amb la primera de les vivendes (moció aprovada i duta a terme per l'Equip de Govern), la sol·licitud d'un estudi per a la realització d'una rotonda en l'encreuament d'accés a by pass (moció rebutjada) i la sol·licitud d'instal·lació de vorera per a les zones de l'Avinguda Mangraners que encara no tenen (moció rebutjada). 

El que va fer en el seu moment l'agrupació de C’s de Puçol va ser posar damunt de la taula un tema que portava massa temps sense atendre's perquè és un tema que ve de molt arrere, ja que els veïns, com ens van recalcar una vegada i una altra, se sentien abandonats per l'Ajuntament.

Arriben a dir en el seu escrit que el que vol C’s és que s'expropie als veïns, com es pot dir tal cosa? Nosaltres volem que s'afronte un problema que dura molts anys i quan arribe el moment i s'haja d'engrandir l'avinguda Mangraners per a deixar-la en condicions si cal expropiar, que es faça en l'altra calçada i no en la part dels veïns, de manera que se'ls afecte com a mínim possible.

Per cert, més d'un any després de la presentació de la moció en què sol·licitàvem l'estudi d'una rotonda en l'encreuament d'accés al by pass recentment l'Equip de Govern ha pres una decisió: encarregar un estudi per a la realització d'una rotonda que millore la seguretat de cara a l'accés al by pass pel Camí de Llíria. Ens alegrem enormement d'esta decisió, encara que en el seu moment es menystinguera la moció de C’s. Benvinguts siguen els “No” a l'agrupació de C’s si finalment van a dur-se a terme les mocions que plantegem. 

Companys/as socialistes, en C’s Puçol no tenim especial interés a fer la punyeta o posar-se'l difícil a l'Equip de Govern, simplement volem col·laborar i contribuir a fer un Puçol millor. Probablement amb un poc de voluntat es podria haver treballat conjuntament sobre la moció que vam presentar i no s'hauria perdut més d'un any per a acabar arribant al mateix punt que plantejàvem.

Des de C’s no hem vingut a fer política per a ser floreros o no aportar res. Volem participar, fer propostes, que es debaten i compartir idees amb la resta de grups amb una sola finalitat: que el que fem entre tots/as servisca per a millorar la nostra localitat i la qualitat de vida del nostre/as veïns/as.  Podem ser rivals i defendre punts de vista diferents en alguns temes, però crec que en l'objectiu citat anteriorment estem segurs de que tots/as coincidim.

D'altra banda, ens van citar els companys/as d'Esquerra Unida. Més enllà de demostrar-nos que coneixen gentilicis d'alguns municipis catalans i la graciosa referència al nostre coordinador, que com ha mostrat públicament en diverses ocasions es mostra molt orgullós de ser català i per això parla amb coneixement de causa, ens agradaria conéixer —ja parlant seriosament— quina és la seua opinió sobre la situació a Catalunya.

Companys/as d'Esquerra Unida, esteu d'acord amb què s'haja celebrat un referèndum declarat il·legal per una jutge? Esteu d'acord amb l'incompliment reiterat per part de la Generalitat de Catalunya del nostre marc jurídic i constitucional?  No ho sabem, perquè igual que la resta de membres de l'Equip de Govern, vos heu negat a tractar este tema tan important en Ple. Companys/as d'Esquerra Unida no podem ni volem assumir un relat que és fals, una mentira mil vegades repetida no es convertix en veritat, continua sent una mentira. 

Finalment ens agradaria fer una menció de que tots hem de ser conscients dels nostres actes. El comunicat emés per l'equip de Govern publicat el dia 2 d'octubre, sobre el qual mostrem la nostra més absoluta disconformitat, ha tingut conseqüències, ja que la Comandància de la Guàrdia Civil ha decidit no realitzar cap acte junt amb les autoritats del Consistori. Situació que lamentem, però que entenem perfectament. Reiterem des d'estes línies de nou el nostre més sincer suport i reconeixement a les nostres Forces i cossos de seguretat de l’Estat.

A nivell personal també considerem que cal ser prudent i pensar el que es diu o es publica en xarxes socials. Ja seria greu que una persona diguera barbaritats, que n'hi ha, però que la persona que ha ostentat la màxima responsabilitat de la nostra localitat escriga en xarxes socials faltes de respecte parlant de la Guàrdia Civil i Policia Nacional després del 1-O, i citem paraules textuals escrites pel Sr.  Esteve: “Que valents se fan ahí però a Euskadi se cagaven en els pantalons.  Malparits!”. 

De veritat els prometem que vam haver de llegar-ho dues vegades perquè no ens ho créiem quan ens ho van dir. Que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional amb l'historial de víctimes que tenen a les seues esquenes després de 40 anys de terrorisme d'ETA reben esta consideració d'algú que ha sigut alcalde de Puçol, ho considerem molt greu. La veritat és que es desqualifiquen per si mateixes. Açò ho va publicar el Sr.  Esteve des del compte oficial com a regidor.

Es va a complir la màxima amb el Sr. Esteve de que mai un regidor ho va fer tan ben mentres estava en l'oposició i mai un alcalde (primer) i regidor d'Equip de Govern (després) ho va fer tan malament. 

Se'l demanem novament i de veritat, Sr. Esteve, deixe de comprometre la imatge de l'Ajuntament de Puçol per favor. Els nostres veïns/es no se'l mereixen.

Fins al pròxim mes amics/gues.

Una opinió de Ciudadanos

 

26 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres