Article de Compromís del mes d'octubre: “Prou d'impunitat!”

Este és l'article de Compromís d'octubre, titulat Prou d'impunitat! Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Una estrategia perfectament planificada és la que està portant a terme el Partido Popular, aprofitant-se de la democràcia, per a saquejar tot un estat i després sotmetre'l i governar-lo al seu antoix, tot i siguent el partit més corrupte de la democràcia. Retallades, copagaments, reforma laboral, sous i treballs precaris, desnonaments de milers de famílies, rescat dels bancs amb diners públics, Gurtel, Taula, Púnica, Canal Isabel II, Brugal,  indultes a corruptes, una justícia que presuntament actua a les seues ordres, empresonament de les persones que no pensen com ells, intervenció de les autonomies amb la finalitat de carregar-se-les totes encara que els governs han estat triats per la ciutadania, etc. Finalitat debilitar a la societat. I tot açò ho fa un partit que, segons la UCO, s'ha finançat il·legalment, té centenars d'imputats per corrupció, ha reformat la seua seu central del carrer Génova en diners negres, i és el que exigís que es complisca la legalitat i es respecte la Constitució de 1978 que milions de persones ni havien nascut quan es pactà. O yo, o el caos! O estàs conmigo o contra mi!. Açò només té un nom, IMPUNITAT.

Amb eixos ingredients estava més que cantat que l'extrema dreta, que hivernava al PP, isca ara, a repartir estopa i intentar atemorir a qualsevol que no pense com ells, a cara descoberta i sense mirament.

Exemples en tenim a cabassos, però el que més ens ha afectat directament és l'ocorregut el passat dia 9 d'octubre, Dia del Poble Valencià. Pel matí, els grups d'ultradreta, intentaren rebentar la processó cívica sense cap respecte ni a la Reial Senyera, ni a les autoritats, ni a les persones que pacíficament acudien, cada any, a este solemne acte. Com no en tenien prou tornaren per la vesprada a rebentar la manifestació pacífica i autoritzada i a repartir vara a dreta i a esquerra. Mentre la policia nacional, segons els assistents, actuà puntualment i sense massa contundència, i quan no tenia més remei per la evidència dels fets. I mentre el Delegat de Govern, que sabia perfectament el que podia passar, muntà un dispositiu policial de mínims. El balanç, cap detingut dels grups d'ultradreta i nombrosos ferits per la part dels manifestants pacífics i de periodistes. Al final de la correguda, mai millor dit, han detingut a uns quants per complir l'expedient i perqué han sigut identificats i denunciats pels col·lectius presents en els actes.

Si volem que una societat canvie per a bé i avançe, cal prendre decisions, donar la cara i banyar-se. Els polítics demòcrates estem per a resoldre els problemes dels ciutadans amb el diàleg i a bones, no per la força, amb violència i amb garrots.

Els que només utilitzen la força i la violència, només tenen un nom, feixistes. 

Una opinió de Compromís

25 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres