Un matí en companyia de l'art de Puçol i Wageningen, abans d'exhibir a les 7 de la vesprada l'exposició final a la plaça de l'Ajuntament

La Casa de Cultura de Puçol ha acollit durant el matí del divendres 13 d'octubre una trobada entre els artistes de Puçol i de la localitat holandesa de Wageningen com a part de l'intercanvi artístic en què participen fins al dia 15. No han faltades actuacions musicals amb instruments dels seus respectius llocs d'origen ni una projecció audiovisual, però la programació cultural no acaba ací: aquesta vesprada, a les 19 hores, tindrà lloc l'exposició Laberinto a la Plaça de l'Ajuntament, en la qual es culmina aquesta experiència artística amb un recorregut molt especial acompanyat de música i poesia.

L'acte ha començat poc després de les 10 hores amb una trobada entre músics locals i forans: al ritme de tabal i dolçaina valenciana, i flauta i acordió dels artistes holandesos, les persones que allí s'havien reunit no han pogut resistir-se a ballar al so de les seues notes.

A continuació, han presentat una projecció audiovisual en què s'arreplegava la trobada i les obres dels artistes holandesos i valencians en la primera part d’aquest projecte, que va tindre lloc entre el 15 i el 25 d'abril en Wageningen, i la segona part, que s'està celebrant des del 7 fins al 15 d'octubre a Puçol.

“És un plaer acollir iniciatives com aquesta”, ha declarat Xavi Alcácer, regidor de Cultura. L'edil ha destacat el desenvolupament de l'organització de les propostes culturals i artístiques fora d'Espanya, i ha assenyalat el benefici que suposa per al municipi “l'arribada de gent d'Holanda, ja que permet mostrar obres i treballs que reflecteixen una realitat diferent de la nostra”.

Així mateix, Xavi ha indicat com resulta d'interessant que les persones que participen en esta activitat no sols pertanguen a l'àmbit de les arts plàstiques: els 16 artistes que formen part d'aquest projecte procedeixen del món de la poesia, la música, l'esculptura, la ceràmica i la pintura. “Es tracta d'una fusió, una simbiosi d'elements artístics”, ha apuntat. El regidor també ha agraït “la coordinació de l'esdeveniment, que suposa molt de treball, però es disfruta i es compartix”.

De fet, això no és tot! L'organitzadora de la iniciativa, Leonor Seguí, ha recordat que l'exposició Laberinto tindrà lloc a les 19 hores, a la plaça de l'Ajuntament: “hem exhibit en la Barraca, fins hui a les 16 hores, una xicoteta mostra d’allò que serà la presentació d'aquesta vesprada a la Plaça Beato Ribera”, ha relatat.

En aqueixa trobada es declamarà poesia, realitzarem un recorregut pel nucli antic amb música i acabarem en el Laberint amb un abraç de cultures”, ha afegit. Leonor espera que aquesta experiència siga “una llavor que posem en el poble perquè cresquen nous projectes”.

Si encara no has tingut ocasió de presenciar aquest projecte cultural, els veïns de Puçol tenen una magnífica oportunitat per a veure tots els fruits d'aquest enriquidor intercanvi cultural aquesta vesprada, a les 19 hores. No t'ho perdes!

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Sabín

fotos face

741--laberinto-casa-cultura-3

13 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres