Iván Ortolá “Pepino 48” ja és campió d'Espanya de motociclisme, després de guanyar set carreres del campionat

Amb quatre anys, Iván Ortolá ja pujava en moto, amb cinc corria a 70 km/hora, amb onze va començar a competir amb una Kawasaki de 65 cc i ara, acabats de complir els tretze, ha aconseguit véncer en les set primeres proves del Campionat d'Espanya de Velocitat, per la qual cosa ja és campió abans de córrer l'última carrera. Si a finals d'octubre venç en Jerez haurà fet història: serà l'únic motociclista que ho haja aconseguit. La seua aspiració: ser com Rossi i guanyar el Mundial.

La carrera d'Iván Ortolá no és fruit d'un dia, ni de la sort, ni dels contactes, ni de l'herència familiar, encara que de tot això hi ha alguna cosa, perquè tots eixos factors són tan necessaris com la sort, la constància, l'esforç i la dedicació per a aconseguir una fita no aconseguida fins ara per cap corredor jove: guanyar totes les proves d'un Campionat d'Espanya de Velocitat.

El seu pare, Antolín Ortolá, no recorda haver-lo vist gatejant i molt menys caminant, “tinc la imatge d'Iván amb un patinet i sobretot la d'ell anant a totes parts amb un correpassadissos. Mai estava quiet”.

Amb quatre anys va descobrir la seua primera moto, de joguet, clar; amb cinc, Iván ja circulava a 70 km/h en una mini moto de l'escola KSB; amb sis, recorria mitja Espanya participant en proves de la lliga d'escoles; als deu es va pujar en la seua primera moto; i uns mesos després, amb onze anys, ja competia amb una Kawasaki de 65 cc.

Però va ser amb dotze anys quan la seua carrera com a motociclista va donar un salt: Jorge Martínez Aspar va anar a l’escola KSB, es va fixar en Iván i va apostar per ell, portant-lo al seu equip, el MRW Junior Aspar Team.

“Va ser llavors quan vaig començar a competir de veritat, amb una moto de velocitat”, recorda Iván. “Això va ser en 2016 en les proves de 85 GP, on vaig pujar cinc vegades al podi, però no vaig aconseguir guanyar cap carrera”.

Cinc podis i quart en la general en el seu primer any. No va ser un mal debut per a un novell. Un novell a qui prompte van batejar com a   Pepino 48 per la seua data de naixement, el 4 d'agost.

Però en 2017 tot ha canviat.

Iván ha vençut en les set carreres que s'han disputat fins al moment: València, dos en Alcarraz, Alcanyís, Montmeló, Los Arcos (Navarra) i Albacete. Set proves, set victòries. I ja és campió d'Espanya des de l'estiu. Falta a finals d'octubre el circuit de Jerez de la Frontera. Si obté la victòria haurà fet història. Ningú ha aconseguit eixa gesta fins al moment.

“M'encantenles motos i les competicions des que vaig començar amb sis anys i les proves de karting”, apunta el jove corredor nascut a Puçol. “Per això vull continuar corrent i disfrutant de les carreres amb les escoles i també del campionat de velocitat, fins a arribar a on puga… com Rossi, que és el meu ídol”.

El gran Valentino, no està mal com a referència, sobretot si la sort de la companyia i, de moment, els seus pares estan molt tranquils perquè tot va sobre rodes: ha anat progressant la velocitat, fins a aconseguir els 180 km/h amb les motos 85 GP enguany en el Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV), no ha tingut cap caiguda greu i les lesions l'han respectat.

Encara que per a això entrena un mínim d'onze hores setmanals: dimarts, dimecres i dissabte. Sense oblidar els estudis, per descomptat: cursa 2n d'ESO i té clar que no pot entrenar si no ha finalitzat els deures, així que Pepino 48 primer treballa a casa i després acudix al circuit a entrenar.

No podria portar eixe horari sense la col·laboració del Col·legi Internacional de Llevant, en Calicanto, on estudia”, recorda son pare, Antolín. “La direcció del centre ens va demanar el calendari anual de competicions i el deixen eixir sense problemes quan ha d'anar-se algun dia lectiu als llocs on competix. Estan ajudant tot allò que poden i això és d'agrair”.

Per a seguir l'estela de Rossi té moltes carreres per davant i moltes decisions que prendre, la primera d'elles esta mateixa tardor, quan finalitze la carrera de Jerez com a campió d'Espanya: ha de triar entre seguir la pròxima temporada en el CEV, amb una pre Moto 3, o donar el bot als 125 cc amb la Talent Cup.

Una decisió que haurà de prendre Pepino 48 amb el suport del seu equip, el MRW Junior Aspar Team…

Informa: Sabín | Fotos: Antolín Ortolá

fotos face

674-ivan-ortola-victoria-4

11 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres