El CMI Santa Cecília de Puçol comparteix escenari amb una banda de música gallega aquest divendres a la nit

Divendres que ve 13 d'octubre, els veïns de Puçol tenen una cita molt especial: les bandes de l'Escola Municipal de Música d'Oleiros (Galícia) i del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol oferiran un concert a les 22.30 hores en la Casa de Cultura. Durant aquest intercanvi de bandes, els assistents podran disfrutar d'una nit en què la cultura gallega i la valenciana compartirà acte a través d'acords musicals.

L'Escola Municipal de Música d'Oleiros iniciarà la programació i no faltaran peces representatives de la música i el folklore tradicional gallec, del qual prenen temes que han sigut transmesos des de l'època medieval fins a l'actualitat. A més, la banda incorpora l'instrument més representatiu de la seua música tradicional… la gaita.

També tindrà cabuda en el concert un pasdoble de la seua terra, així com una obra l'autor de la qual va compondre amb només 15 anys i que està fraccionada en tres impressions de la cultura popular gallega. En els seus moviments es representa la nit de bruixes i està present una dansa celta; tot açò, acompanyat d'una narració.

El director de la banda, Alberto Piñeiro, va començar els seus estudis de clarinet amb 8 anys i, amb 17 anys, va entrar a formar part de la Banda Municipal de A Coruña. Va ser distingit amb beques per a ampliar els seus estudis en l'Escola de Pràctica Orquestres de l'Orquestra Simfònica de Galícia i en l'Escola d'Alts Estudis Musicals de la Real Filharmonia de Galícia i ha oferit recitals com a primer clarinet, músic solista i de cambra.

En l'àmbit de la composició, compta amb diverses peces realitzades en honor a persones o agrupacions que van formar part de la seua vida musical o peces de temàtica popular gallega.

L'Escola Municipal de Música d'Oleiros va nàixer l'any 2000 i un any després es va formar la seua banda. Els primers concerts de l'agrupació es van celebrar en l'àmbit de les programacions de l'Escola i, quan l'actual director es va fer càrrec del conjunt en 2002, va impulsar en ella un desenvolupament musical que va permetre que es projectara a l'exterior.

A partir de llavors, ha realitzat intercanvis amb bandes de música de localitats gallegues com Ribadulla, Sarria o Catoira, entre moltes altres. A més, des de l'any 2005 organitza el reeixit Festival de Bandes d'Oleiros en col·laboració amb el seu ajuntament.

L'any passat va dur a terme el primer intercanvi amb una banda d'una comunitat distinta, la qual va ser un èxit musical i va fomentar una gran relació entre ambdós agrupacions; una cosa que de segur es repetirà en l'acte que tindrà lloc este divendres.

La segona part del concert del divendres anirà a càrrec del CMI Santa Cecília de Puçol, sota la direcció de Xesco Guillem. No quedaran fora temes nascuts en la comunitat, la península i inclús una peça internacional.

Informa: Nicolás D'Opazo | Cartell: Ares Escorial | Fotos: Sabín y Banda de l’Escola Municipal de Música d’Oleiros

758-Foto-banda-oleiros

11 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres