L'Escola Municipal de Belles Arts exposa els seus treballs fins al 4 de juliol

L'Escola Municipal de Belles Arts exposa els seus treballs fins al 4 de juliol

 

Una exposició molt amplia.

Fernando Gandia i els seus alumnes exposen en la Casa de Cultura, des del 20 de juny fins al pròxim 4 de juliol, una mostra dels treballs realitzats pels alumnes de l'Escola Municipal de Belles Arts.

Enguany l'escola compta amb cinquanta-dos alumnes, quinze d'ells adults i trenta-set xiquets, que acudixen dos vesprades per setmana a la tercera planta de la Casa de Cultura per a aprendre o millorar les seues facultats artístiques.

''Este curs ha augmentat la matrícula, sobretot dels adults'' -va confirmar la regidora Pepa Conesa durant l'acte d'inauguració de l'exposició-. ''Encara que no totes són bones notícies, ja ens han arribat algunes queixes dels alumnes, que demanen que es canvien els tamborets de l'aula, perquè porten en la Casa de Cultura des que es va inaugurar, fa dèsset anys, i ja és hora de substituir-los per uns nous. Però que estiguen tranquils, este curs hem renovat la il·luminació de la sala i el pròxim revisarem la resta de les instal·lacions''.

Queixes a banda, la veritat és que cada any el monitor de l'escola aconseguix muntar dos exposicions, una dels més xicotets (que enguany es va inaugurar el passat dia 13 en la mateixa aula de classes) i una altra dels adults (que una vegada més es realitza en la Sala d'Exposicions).

''La veritat és que en l'edició en què més quadros estem exposant dels tretze cursos que ja porte en l'escola'' -explica Fernando Gandia-. ''Hi ha un predomini de la pintura a l'oli, una cosa lògica si tenim en compte que és un tipus de pintura que tarda més a eixugar, pel que si es comet algun error es pot corregir de forma immediata, cosa que resulta del tot impossible amb els acrílics, que eixuguen molt ràpidament''.

Olis, algun acrílic, inclús ceres o tècnica mixta, tot això es pot trobar en una exposició de què els nous alumnes se senten particularment satisfets, és lògic segons el seu professor ''ja que ells són els que més han millorat al llarg del curs: al principi tots noten una gran milloria, després resulta més costós millorar la tècnica''.

Costós, però no impossible, com demostra Mª Eugenia, una alumna de segon any que ja el passat mes d'octubre va aconseguir una fita entre els alumnes de l'escola: una obra seua va ser seleccionada com a finalista i exposada dins del Certamen de Pintura ''Vila de Puçol''.

Fernando Gandía.

25 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres