De vegades costa començar en l'escola d'adults, però la clau és no abandonar, arribar al final

El dijous 28 de setembre, en l'Espai Social La Barraca, començava un nou curs de l'Escola Permanent d'Adults (EPA), una aposta formativa que va començar tot just unes matèries bàsiques i que en els seus 32 anys de vida ha anat creixent, amb el suport de l'Ajuntament de Puçol, fins a comprendre enguany totes les matèries, inclosa este curs la preparació per a l'accés a la UNED (Universitat Nacional d'Educació a Distància).

Mari Paz González, directora de l'EPA, va subratllar els avanços en estes tres dècades d'ensenyança continuada, fins a arribar este curs la UNED “i l'avantatge que suposa que examinem ací, som un dels pocs centres examinadors oficials, el que hi ha permés potenciar en els últims anys matèries com a anglés o valencià, les més demandades pels veïns”.

Alfabetització, cultura general, graduat d'ESO, valencià en tots els nivells, accés a la universitat per a majors de 25 anys, preparació per als cicles superiors, castellà per a immigrants, valencià per a immigrants i tres nivells d'anglés (A-1, A-2 i B-1) completen la formació que s'impartix en l'Espai Social La Barraca, que enguany compta amb noves instal·lacions informàtiques i l'ampliació de la xarxa Wi-Fi, avantatges afegits no sols per als estudiants, sinó per a tots els usuaris del local.

No serà fàcil, però heu de ser constants”, animava la regidor Mery Cortell en el seu discurs inaugural. “Compteu amb un gran equip de professors, pregunteu-los a ells, però sobretot no abandoneu passe el que passe: comenceu hui un camí nou que cal finalitzar, perquè l'educació és la base per a créixer com a persones”.

No abandonar. Un missatge en què també va incidir la directora de l'escola i l'alcaldessa, Lola Sánchez, que va tancar el torn d'intervencions en l'acte inaugural i ho va fer recordant els seus primers contactes amb l'EPA.

“Fa 18 anys vaig vindre per primera vegada ací, ho vaig fer com a regidor d'Educació, i ara tornada com a alcaldessa i el que més m'agrada és que veig molta gent jove”, va subratllar Lola. “Creix el valencià perquè és fonamental per a trobar treball ací i també creix l'anglés perquè és necessari per a poder anar a totes parts… i al final això és el que compta: la formació que proporciona esta escola vos pot ajudar a aconseguir o a millorar el vostre treball. Que al final del curs ens vegem novament i que cada un haja aconseguit aconseguir els seus propis objectius”.

Arribar al final, no deixar la formació encara que sorgisca un treball o un canvi d'horaris, perquè els professors saben adaptar-se a les necessitats dels alumnes ja que tots treballen amb el mateix objectiu: aconseguir una bona formació que comporte una millor ocupació.

I per a això el més important és arribar al final de curs i aprovar cada un el seu propi desafiament.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

735-inauguracion-epa-4

07 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres