Músiques que venen i se’n van

El 18 d’octubre de 2013, Al Tall, una de les formacions musicals més rellevants del País Valencià deia adéu als escenaris en un inoblidable concert al Palau de Congressos de València. La música perdia un grup cabdal, un referent dins el món de la música. Eixe fet, anava a comportar també la retirada definitiva de les seues ànimes mater, Vicent Torrent i Manolo Miralles. Per sort, aquest últim va sentir la crida dels escenaris i la necessitat d’embarcar-se en un nou i il·lusionant projecte en 2015. Naixia així Musicants, un grapat de músics de la Marina que donaven forma a un projecte d’immersió en els llenguatges musicals de la Mediterrània.

Liderats per Miralles i amb la magnífica veu de Rebeca Mut, els músics Abraham Rivas, Alberto Gallego, Eugeni Camacho, Ximo Guardiola, Euge Saval, Jordi Pastor conformen un grup molt transversal pel que fa a les escoles i el bagatge musical. Aquest fet els ha dotat d’una ampla paleta sonora que multiplica la seua llibertat per a crear noves composicions. Frescos però madurs alhora han sabut construir-se una imatge amb forta personalitat.

Amb l’entusiasme encomanadís que desprenen i amb una inqüestionable qualitat musical han sabut despertar al llarg de la seua curta però intensa trajectòria les millors sensacions en crítica i públic. Musicants, demostra amb la seua seriositat i bones maneres que és capaç de defensar un treball tan potent com ara Adsabara. Guardonat com a Millor disc folk del 2016 als Premis Ovidi Montllor.

Un any eixe marcat per la celebració dels 40 anys del «Tio Canya», la icònica cançó de Al Tall, gràcies a l’impuls de la falla Arrancapins. Una iniciativa on es va sumar un ampli ventall cívic de tots els pobles amb distints representants vinculats al món de la cultura i vora cinquanta entitats col·laboradores, des de grups de dansa, escoles, entitats socials i culturals i artistes com el pintor i escultor Antoni Miró, dissenyador del cartell. El gener de 2017 es tancava aquesta efemèride amb tres concerts de cloenda a València, Alacant i Castelló on es donaren cita, entre d’altres, artistes de la talla de Miquel Gil, Pep Gimeno Botifarra, Miquel Gironés amb el seu nou projecte o el grup que ens ocupa, Musicants.

Ara, amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, tindrem la sort de poder escoltar-los a Puçol i gaudir de les seues músiques d'estils diversos que fan especial èmfasi en les d'arrel tradicional de la Mediterrània, tant de nova creació, com les estrictament tradicionals.

05 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres