És temps de reivindicar la nostra cultura

El Nou d'Octubre és el dia de totes les valencianes i els valencians i commemorem l'entrada a la ciutat de València del rei Jaume I el 1238. En tot el territori autonòmic, aquesta data representa de manera simbòlica el naixement del Poble Valencià i hi és, per tant, una festa de caràcter institucional.

Des de la Regidoria de Cultura hem preparat amb cura una programació variada i per a tots els públics perquè volem que la ciutadania gaudisca de la nostra festa. El Nou d’Octubre és una oportunitat per a reflexionar sobre les coses que ens afecten. Una data per a sentir-nos especialment orgullosos de totes les persones que treballen diàriament per la cultura, un sector productiu que ha acusat especialment la crisi dels darrers anys i que ha quedat desballestat en molts àmbits. Ara és el moment de donar suport als nostres músics i de gaudir de les lletres d’escriptors d’arreu del territori. És l’hora de fer rogle al voltant de balladors i balladores, de seguir el so de la dolçaina, els tabals o la rondalla. És temps de donar suport a la indústria audiovisual de casa nostra i d’obrir els ulls a curts i llargmetratges, documentals o animació de factura valenciana; d’anar al teatre i descobrir la veritat que amaga una bona dramatúrgia. Ha arribat el dia de deixar que els menuts aprenguen en companyia de titelles, rondalles i cançons, que sàpiguen d’on venim i què ens identifica com a poble.

Vull fer una menció especial a les artistes i creadores valencianes. Elles busquen també el seu espai perquè hi tenen molt a dir i infinitud de coses per contar; perquè cal retornar a les dones el paper que la història els ha negat tantes i tantes vegades i evidenciar que són ací per mèrits propis i no circumstancialment.

El futur és ara i l’hem de construir entre tots. Si no protegim el que és nostre i exigim que es respecte, estarem contribuint a l’empobriment de les properes generacions de valencianes i valencians. No volem ni més ni menys que ningú, però sí el que ens pertoca. Tots els territoris necessiten recursos per a continuar creixent. Una terra com la nostra, pròspera, amb emprenedores i emprenedors que la fan avançar, necessita un finançament just. Queda molt de camí per recórrer i volem continuar caminant. Ara només cal la voluntat i la determinació per a fer-ho.

Xavier Alcácer, regidor de cultura

04 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres