El talent de Berklee sona en Caxton College

Josvi Muñoz, reconegut músic de jazz llicenciat en la prestigiosa escola de música de Boston, visita este col·legi britànic amb motiu del dia Internacional de la Música

El meu llenguatge és la música, perquè a través dels instruments podem parlar i expressar emocions igual que ho fem amb les paraules”, va comentar Josvi Muñoz, el músic valencià que, a causa del seu talent, va obtindre una beca Full Scholarship durant dos anys en Berklee College of Music, una de les millors escoles de música del món.

I per a donar fe que el que deia era cert, va agafar el seu saxòfon i va començar a posar exemples sonors. I, efectivament, els alumnes van poder comprovar, amb sorpresa, que el seu saxo reia, plorava, cridava, murmurava i somiava, deixant escapar notes sense necessitat expressar paraules.

D'esta manera, els assistents es van adonar que la música és un llenguatge universal, que tot el món pot entendre a pesar de les diferències socials, culturals o idiomàtiques que els separen.

Per la seua banda els alumnes de música de Secundària van sorprendre a Josvi Muñoz interpretant la reconeguda peça musical d'Henry Mancini, A Shot ‘in' the Dark. En eixe moment el músic valencià, junt amb el professor de música de Primària, van aprofitar per a intervindre, a manera de jam session, i improvisar sobre la partitures que tocaven els alumnes amb un resultat singular i inèdit. La resta de jóvens espectadors van comprendre, després d'una explicació prèvia del professor, una de les facetes més característiques del jazz.

D'altra banda el cor de Secundària va cantar, a capella, el clàssic de Bobby McFerrin, Don't Worry Be Happy, mentres que els més menuts van participar d'este acte amb la cançó What a Wonderful World que fera popular en la dècada dels seixanta Louis Armstrong.

Al llarg de l'esdeveniment, Muñoz va fer entrega de dos diplomes a les alumnes guanyadores de la II edició del premi musical que Caxton College posa en marxa anualment per a celebrar la importància de l'educació musical en l'escola. En la conversació que va mantindre amb els alumnes, el saxofonista va comentar quins van ser els seus orígens musicals i com, tot just quinze anys, va començar a compondre la seua pròpia música, a improvisar i a sentir-se pròxim al jazz. “Si haguera de triar un artista favorit, em quedaria  amb Duke Ellington ja que va canviar la història del ‘jazz'”, va assegurar Muñoz.

Este tipus d'activitats extracurriculars permeten als alumnes tindre vivències úniques i reals a través d'especialistes que, com el músic i educador Josvi Muñoz, els donen consells que molts d'ells mai oblidaran, i que els seran molt útils per al futur.

Informa: Caxton College

03 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres