Article de Ciudadanos del mes de setembre: “Els estratagemes de l'equip de govern”

Este és l'article de Ciudadanos de setembre, titulat Els estratagemes de l'equip de govern. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

El passat mes de juny es va produir l'alternança en l'alcaldia de Puçol, passant esta de Compromís a PSPV, tal com establia el seu acord d'investidura (una cosa amb la qual  tampoc estem del tot d'acord: l'alcalde ha de ser el més preparat i per tant ha de ser-ho tota la legislatura, no s'hauria de mercadejar amb este lloc).

Esperàvem un canvi a millor després de la dilatada trajectòria de l'exalcalde Sr. Esteve en la primera mitat de la Legislatura. Perquè bé, hem de dir amb certa decepció que l'equip de govern continua donant mostres d'un sectarisme que hauria de ser impropi d'uns governants en uns moments tan decisius com els que viu en estos moments nostre país, Espanya.

Dilluns passat 18 de setembre van tindre lloc les comissions informatives, reunió mensual en què es fixen els punts a tractar en el Ple. C's de Puçol presenta una moció de manifest de repulsa a la celebració il·legal del referèndum vinculant a Catalunya, que volen celebrar els partits independentistes el dia 1-Oct. Així mateix es mostra també rebuig a les lleis de desconnexió aprovades pel Parlament de Catalunya amb nocturnitat i traïdoria durant els dies 6 i 7 de setembre. 

Reacció de l'equip de govern: fan votar una inclusió a comissió, quan la moció s'havia presentat el dia 14 i complia amb els 10 dies naturals de termini abans de la celebració del ple, segons deixa ben clar en el Reglament Orgànic de l'Ajuntament de Puçol. Lamentable, certament.

La dita inclusió per primera vegada en la història de la democràcia de Puçol es vota en contra. Concretament voten a favor de la inclusió C's, Pavalur i PP. Voten en contra l'equip de govern (PSPV, Compromís i EU) i s'absté Ara Puçol. Empat a vots, per la qual cosa és necessari utilitzar el vot de qualitat per a tombar una cosa que hauria d'haver anat directament a ple. El que suposa un possible delicte de vulneració de drets fonamentals.

La moció es torna a presentar, esta vegada pel procediment d'urgència perquè siga inclosa en l'orde del dia del ple del 25/09. Esta vegada es vota la inclusió en el ple, el reglament orgànic de Puçol contradiu a l'estatal i diu que s'ha d'aprovar per majoria absoluta la inclusió, una cosa totalment absurda ja que una moció es guanya o es perd en ple per majoria simple.

La inclusió en el ple es guanya amb 7 vots a favor (ja que en esta ocasió el PSOE s'absté junt amb Ara Puçol) i 4 en contra… Com es pot entendre que una inclusió amb quasi el doble de vots a favor que en contra no vaja a ple?Com es pot entendre que es neguen a debatre i votar un tema que hauria de ser un vot unànime? Açò és democràcia? Com es pot estar a favor d'un referèndum, argumentant que la gent té el dret a la llibertat d'expressió i al mateix temps  bloquejar les propostes d'altres partits, vulnerant així el mateix dret? Incoherència total.

En un altre orde de coses, des de l'agrupació de Ciutadans Puçol voldríem oferir els nostres més sinceres condols a la família i amics d'Amadeo Alonso Claramunt, tristament difunt en els festejos taurins de la nostra localitat. Descanse en pau.

Una opinió de Ciudadanos

29 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres