Article d’Ara Puçol del mes de setembre: “Les més altes quotes de la misèria”

Este és l'article d’Ara Puçol de setembre, titulat Les més altes quotes de la misèria. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

En Ara Puçol ens preocupen molt els joves.

Tota Espanya sap que des que es va aprovar la Constitució no hi ha hagut un pacte per l'educació. Ja s'han encarregat el PSOE i sobretot el PP que aquest pacte no es concreti. No els interessa.

Això que comentem és a nivell nacional clar, però després hi ha els ajuntaments que, a nivell local, si haurien en la mesura de les seves possibilitats desenvolupar la formació amb la realització de cursets, programes d'incorporació al mercat laboral, etc., i ensenyar als seus joves a desenvolupar dignament en qualsevol lloc de treball que desenvolupin.

Tot això ve a col·lació per una foto publicada a les xarxes socials en què es veia a diversos joves de Puçol pintant una rotonda, un d'ells va quedar dins d'ella sense poder sortir, ja que havia començat a pintar des de fora cap a dins i per poder sortir havia de trepitjar el pintat o esperar que s'assequés. Encara que a priori això pugui resultar graciós el veritablement important està darrere del que es veia en aquesta imatge.

Resulta que deixen sols a dos o tres joves perquè facin aquesta tasca, tenint com a eines brotxes, rodets petits d'esponja i la citada pintura, per a més inri havent de treballar ajupits a la gatzoneta ja que no disposen de cap mànec extensor per poder realitzar-lo de peu, a més al voltant de 35 graus centígrads ia escassos 40 centímetres entre la zona pintada i les seves vies respiratòries, amb el que això comporta.

Però no tota falta de seguretat acaba aquí, sense armilles reflectants, i el que és encara més greu, sense la col·locació de cons senyalitzadors al voltant de la rotonda per a una major visibilitat de manera que en tot moment va estar en perill la seva seguretat personal.

Finalment van demostrar fins i tot ser més intel·ligents que aquells que ens riem veient-les i deixant anar algun menyspreu a la seva intel·ligència, ja que d'haver-ho fet a l'inrevés la part final de la rotonda l'haguessin hagut de pintar des de la calçada posant encara més si cap en perill seva integritat personal.

A la manca de mitjans dalt enumerada cal afegir l'absència de monitors que sàpiguen ensenyar a aquests joves a treballar bé, només cal veure com han deixat la vorera del carrer Castell de Morvedre en pintar la façana del gimnàs.

Ningú naix ensenyat però amb els mitjans i formadors adequats resultaria molt senzill ensenyar als nostres joves a treballar bé perquè posteriorment, amb una bona formació, els resulti més fàcil incorporar-se al mercat laboral.

Facin un favor i ensenyin-los a treballar adequadament.

Una opinió d’Ara Puçol

28 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres