La culpa no va ser del chachachá, sinó d'un pasdoble: Santa Cecília homenatja als que la van crear fa 60 anys

El diumenge 24 de setembre, a les 12 del migdia, un concert molt especial per a celebrar el 60 aniversari del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol, amb homenatge als músics i directius fundadors. La iniciativa ha partit d'alguns dels més veterans de la casa i va tindre el seu origen en un pasdoble dedicat a Miguel Castillo, el primer director de la banda: després d'escoltar-ho, va decidir que calia tornar a reunir a “els xics”, sis dècades després.

Pepe Sancho va ser directiu de Santa Cecília durant molts anys i músic… bo, músic des de sempre. Poc abans de l'estiu es va posar mà a l'obra amb altres tres il·lustres membres de Santa Cecília: Enrique Capuz, Juan Sancho i Juan Claramunt.

L'objectiu, com en els habituals sopars d'antics estudiants, és tornar a trobar-se els components d'un grup històric, però no per a menjar i xarrar, sinó per a pujar-se a l'escenari i a recordar junts algunes peces inoblidables.

Esta trobada la volia fer en el 50 aniversari, però finalment no es va dur a terme”, recorda Pepe Sancho. “Ara, deu anys després, hem pogut traure-la avant gràcies a què, al maig, Enrique Capuz ens va presentar un pasdoble dedicat al director fundador, Miguel Castillo. Vam anar a sa casa a portar-li el pasdoble. Vam parlar de la història de Santa Cecília i va quedar una porta oberta”.

Després d'escoltar el pasdoble, Miguel Castillo, el veterà director, que continua vivint a Foios com tota la vida, va telefonar Enrique Capuz: li havia tocat la fibra sensible i volia tornar a Puçol una vegada més. Junts van parlar de fer un homenatge als músics i directius fundadors i es va comprometre a dirigir una peça, però no d'aquelles que van tocar fa sis dècades sinó una peça que sempre ha somiat de dirigir sobre l'escenari: La italiana a Alger, de Rossini.

La junta directiva i la banda de Santa Cecília prompte es van sumar a l'homenatge, encara que ha sigut l'equip de treball dels veterans el que ha organitzat l'esdeveniment, per al que porten mesos buscant fotografies i imatges dels primers anys, perquè no sols siga un concert, sinó molt més.

La nostra intenció és tocar al mateix temps que realitzem projeccions amb imatges dels directius i músics fundadors, a més de fotos de l'època i durant el concert realitzar una entrega de diplomes a qui van posar en marxa el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília”, finalitza Pepe.

Per a l'ocasió, el director actual de la banda, Xesco Guillem, ha programat part del concert amb temes triats pels mes veterans de la casa, a més del pasdoble Miguel Castillo, la peça de Rossini que dirigirà el veterà fundador de la banda i, per a arredonir la festa, alguna sorpresa que veurà el públic en directe.

Les entrades són gratuïtes, però limitades: cal anar a arreplegar-les a la Casa de Cultura els dies 18 i 21 de setembre. La gran festa de la música local serà el diumenge, 24 de setembre, a les 12 hores.

I pensar que tot va començar amb un simple pasdoble.

Informa: Sabín |Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

671-concierto-fundadores-santa-cecilia-3

15 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres