Els campus d'estiu del poliesportiu posen en forma a xiquetes i xiquets durant juliol

Els campus d'estiu de les escoles esportives de Puçol ja porten dues setmanes en funcionament. Des del 26 de juny, i fins a finals de juliol, centenars d'alumnes inscrits es diverteixen mentre fan exercici cada matí, de dilluns a divendres, en el poliesportiu del municipi. Entre l'oferta d'esports es troben propostes tan variades com gimnàstica rítmica, handbol i tenis.

El Club de Gimnàstica Rítmica Puçol distribueix al seu alumnat “en nivells que van des d'iniciació a competició”, assenyala la monitora Mapi Sangil. Aproximadament, s'han apuntat 80 joves amb edats situades “entre els 4 i 14 anys” a aquesta activitat que s'imparteix de 9 hores a 13 hores. En total, 6 monitores supervisen els exercicis que proposen.

David Roldán, un dels 7 monitors del campus d'handbol, explica que 55 persones s'han inscrit a aquesta escola esportiva. Els participants es divideixen en categories de “benjamins, alevins, infantils i cadets” segons el rang d'edat, que es distribueix “entre els 5 i els 16 anys”. Encara que els majors sí se separen segons el seu gènere, els equips més joves són mixtos. De 9 a 11 hores practiquen handbol, mentre que a les 11.30 hores aprofiten per a esmorzar i descansar. Per acabar, van a la piscina i finalitzen la seua activitat a les 12.45 hores.

El campus de tenis i pàdel “distribueix a uns 70 joves d'entre 6 i 16 anys en grups mixtos”, apunta Paula Serra, una de les monitores de l'activitat. Jorge Ros, un altre dels 9 instructors, assenyala que els exercicis es realitzen entre les 9 i les 14 hores. A més, també està l'opció de dinar un menú del restaurant del poliesportiu i, a continuació, dedicar dues hores a “fer deures o practicar esport en el pavelló”. No falten excursions a la platja ni una visita al parc aquàtic Aquarama, remarca Jorge.

D'altra banda, el campus de competició de l'escola de tenis compta amb 2 monitors i 12 alumnes inscrits amb edats situades entre els 9 i els 16 anys. A l'hora de repartir als joves esportistes, l'instructor Marc Durà indica que els xiquets menors de 10 anys pertanyen a la categoria de benjamí. Mentres que els xiquets d'11 i 12 anys figuren entre els alevins, les files dels infantils les formen adolescents de 13 i 14 anys; els cadets compten amb 15 i 16 anys d'edat. Tot i que l'horari d'entrenament és de 9 a 13.30 hores, al tractar-se d'una activitat centrada en la competició, també “assisteixen a tornejos on participen altres clubs de l'àmbit de la Comunitat Valenciana”.

Quant al triatló, el seu campus d'estiu acull a 35 alumnes, si bé el monitor Xavi Munera recorda que encara “pot apuntar-se més gent”. Les activitats es dirigeixen a joves d'entre 6 i 12 anys que es reparteixen en grups “completament mixtos” de xiquetes i xiquets. “A primera hora ja naden a la piscina”, explica Xavi. Després d'aquest primer exercici, que comença a les 8.30 i acaba a les 9.15 hores, duen a terme fins a les 13 hores activitats de “beisbol i mecànica de bicicleta”, entre altres. Així mateix, no solament realitzen excursions en aquest vehicle a pedals tots els dimarts i divendres, sinó que aqueix últim dia visiten la platja de Puçol. Tres instructors supervisen aquestes activitats.

El campus de futbol sala reuneix entre 90 i 100 alumnes d'entre 6 i 14 anys que es divideixen en 5 grups mixtos. Carlos Cucart, en suport del coordinador Rubén Molero, explica que els alumnes fan esport de 9 a 13 hores i compten amb 14 monitors. A més, de 13 a 14 hores poden nadar en la piscina i, després, anar a dinar.

Per primera vegada, la Unió Esportiva Puçol organitza un campus que, des del 3 de juliol, reuneix 42 xiquets situats entre els 3 i els 15 anys a l’estadi José Claramunt. Les seues activitats comencen a les 9 del matí i, a partir de l'hora següent, es divideixen per grups distribuïts segons l'edat i nivell dels participants. “Encara que pertanguen a una categoria menor a causa de la seua edat, si tenen el nivell, se'ls pot col·locar en un grup superior”, aclareix l'instructor Juanma Lozano. També realitzen visites a la piscina municipal i activitats aquàtiques al final de la jornada, mentre que els dimecres no falten excursions a la platja, sota la supervisió de 6 monitors.

Al seu torn, el campus de bàsquet compta amb 40 persones inscrites i 4 monitors. Un grup reunix les categories de benjamins i alevins i, un altre, infantils i cadets; ambdós exclusivament masculins. El grup femení ajunta des d'alevins a cadets. Els participants tenen de 7 a 16 anys, explica el responsable David Naturil, i efectuen les activitats al poliesportiu de 9 a 13 hores: “Tot i que dediquen una hora al bàsquet, també empren temps en altres esports com pàdel, frontó o futbol”.

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

fotos face

573-campus-de-verano-2

12 Juliol 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres