Cinc artistes reinventaran El Vallet amb art urbà internacional

El barri del Vallet s'impregnarà d'art urbà amb la visita de cinc artistes d'àmbit nacional i internacional, totes elles dones, que intervindran en els murs d'aquest espai de Puçol entre el 12 i el 19 de juliol. L'objectiu del projecte és “contribuir a reinventar la imatge social del barri, un lloc molt transitat per la gent i que ocupa un espai central en el poble”, remarca Mar Mazo, la regidor de Benestar Social.

La comissària de la iniciativa, l'artista urbana Julieta XLF, subratlla el fet de “visibilitzar l'art de la dona en aquest àmbit; que, a més, és molt potent”. Per la seua banda, l'edil afegeix que “actuar sobre la imatge del Barri del Vallet suposa un repte necessari per identificar punts de partida que dignifiquen i valoren” tant el barri en els seus espais físics “com el col·lectiu que viu o se sent d'ací”.

L'actuació denominada Reinventa el teu barri és un dels eixos més importants del projecte integral El Vallet, Barri responsable i solidari, agrega Mar. Durant els últims mesos de l'any, des de l'Àrea de Benestar Social començaran a “explicar i difondre de forma plàstica missatges amb contingut social en diversos punts del barri com una dinàmica d'interrelació entre autors i espectadors”.

La intenció de la regidoria és convertir El Vallet en “un referent cultural com a barri implicat en els processos de canvi en la millora de la vida de les persones, així com itinerari a visitar, mitjà en què es desenvolupen entitats i associacions d'interés social, i com a memòria viva d'un barri: l'antic barri obrer de Cointra”.

La primera intervenció es durà a terme entre el 12 i el 19 de juliol, en què artistes urbanes de prestigi internacional actuaran per primera vegada a Puçol i utilitzaran l'art urbà “com una ferramenta que genera cohesió social a través de les intervencions en viu”, explica la regidora. “L'art urbà és una trobada de la vida amb l'art, on ambdós conceptes es fusionen”.

El projecte té un vessant intercultural i de gènere, perquè les cinc creatives provenen de quatre països distints: artistes de Colòmbia, Xile i Uruguai se sumen a un equip que comptarà amb una artista gallega i Julieta XLF, de València. Esta decisió sorgeix de la seua inquietud per “treballar amb artistes dones” que pretenen recuperar la dinàmica de “treballar col·lectivament, com es va originar l'art urbà”. D'aquesta manera, com apunta Mar, l'actuació que les professionals duran a terme en El Vallet col·locarà a Puçol en el mapa de la cultura urbana.

Informa: Nicolás D'Opazo | Disseny cartell: Maider Sorasu | Fotos: Sergio Maestro

548-arte-urbano-julieta-xlf-2

11 Juliol 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres