Entre tots hem aconseguit un any més que Puçol tinga una platja de bandera

L'1 de juliol, una àmplia representació de la corporació municipal, junt amb socorristes i veïns, hissaven un estiu més les tres banderes més importants en la platja de Puçol: Blau, Qualitur i Q de Qualitat Turística, amb les quals es reconeix la qualitat de l'aigua i dels serveis que es presten als usuaris. Un acte en què el regidor Xavier Alcàsser i l'alcaldessa Lola Sánchez van reconéixer el treball ben fet entre tots: “junts hem aconseguit un any més tindre una platja de bandera”.

La bandera Blava va nàixer en 1987 com a ferramenta de la Fundació Europea d'Educació Ambiental per a distingir les platges i ports esportius que complixen quatre requisits fonamentals: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, mesures de seguretat i gestió del medi ambient i, finalment, unes adequades instal·lacions públiques i serveis.

I Puçol complix eixos requisits amb solvència, per la qual cosa un any més tenim la bandera Blava ondejant en la nostra platja”, apuntava Lola Sánchez en l'acte d'inauguració de la temporada d'estiu. “Veïns i turistes poden disfrutar durant juliol i agost d'una àmplia programació lúdica, serveis de salvament i socorrisme, oficina de turisme, consultori mèdic, platja accessible per a tots els públics, lavabos… i, per descomptat, de la nostra arena, l'aigua i el sol”.

Una oferta que creix cada estiu, mantenint la base però ampliant l'oferta per a tots. Com a exemple, el regidor Xavier Alcàsser destacava en el seu discurs els concerts, el cine mut amb música en directe i l'àmplia proposta cultural que trasllada la programació de la Casa de Cultura este estiu a la vora del Mediterrani.

Si aconseguir un guardó com la bandera Blava és complex, aconseguir a més la Q de Qualitat Turística, que concedix cada any el Ministeri de Turisme, i la Qualitur, que atorga la Generalitat Valenciana, suposa figurar en el més alt de les platges amb certificat de qualitat a tots els nivells.

I un estiu més, Puçol compta amb les tres distincions, la qual cosa la convertix en una platja de bandera.

Encara que probablement més difícil que aconseguir les tres banderes és mantindre estiu rere estiu, d'ací que l'alcaldessa acabara el seu discurs agraint a tots els implicats eixe esforç diari per a mantindre's en la cima: des de la Brigada Municipal d'obres i serveis fins als Voluntaris de Protecció Civil, passant per la Policia Local, els tècnics municipals, els regidors Juanjo Manzaneque i Xavier Alcàsser i, per descomptat, la corporació municipal: “A tots vosaltres, gràcies pel vostre esforç, eixe esforç és el que fa que mantinguem les tres banderes any rere any. Unes banderes que, no ho oblideu, són de tots”.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

562-izando-banderas-4

05 Juliol 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres