L'equip de govern de l'Ajuntament de Puçol se suma a l'alerta feminista del 19-J

En el que portem d'any són més de 60 les dones assassinades per la violència masclista que també s'ha portat per davant la vida de 6 criatures. Considerem que la violència masclista és una qüestió d'estat, que ens afecta a la meitat de la població, i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes, en l’eradicació de la qual s'han de comprometre tots els recursos que siguen necessaris, com es va exigir en el Pacte d'Estat reclamat a 7N als carrers de Madrid.

En els pressupostos generals de l'Estat de 2017 de pròxima aprovació, la partida assignada a finançar la lluita contra la violència masclista puja a poc més de 31 milions d'euros, el que suposa un 0,01% del total de pressupost i un 10% menys que fa 7 anys.

Això vol dir que se segueix sense assignar ni un euro a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació, que no s'atén la violència sexual com preveu el Conveni d'Istanbul des 2014. Implica que no es millore la resposta judicial i no es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les Entitats Locals establerts a la Llei d'Igualtat.

Per això, convençudes que ha passat el temps de les paraules i és l'hora dels fets, ens fem presents en aquest Ajuntament amb una exigència molt concreta al Govern de l'Estat: la consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista. No admetem rebaixes, ni més dilacions. Entenem que no és negociable el preu de la vida de les dones. I per això hui en molts ajuntaments s'està donant lectura a un manifest comú. No tolerarem la inactivitat, la indiferència o la incompetència dels poders públics a l'hora d'actuar amb celeritat i eficàcia per frenar la violència masclista.

La violència masclista és una vulneració de drets humans perquè afecta al dret a la vida i la integritat de les dones. Els recursos són la porta d'accés a tot el sistema d'atenció, no supeditada a que la víctima presente, no retire o no es retracte de la denúncia.

Segons l’Art 19 Llei 1/2004 es preveu l'assistència social integral com dret subjectiu universal de les 2'5 milions de dones que pateixen VG segons l’enquesta 2015. L'atenció ha d'estendre's a víctimes de violència sexual fora de la parella o exparella, en virtut dels arts. 20 i 36 Conveni d'Istanbul.

+ info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa: 19-J | Fotos: Sabín

524-alerta-feminista-3

19 Juny 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres