Els alumnes de l’institut de Puçol en La Fira Aèria en la Universitat de València

Prop de 1.000 estudiants es donaran cita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València el divendres 19 de maig per a exposar i mostrar els drones amb finalitats socials i mediambientals que han construït al llarg del curs acadèmic, entre ells els alumnes de l’Institut d’Educació Secundària de Puçol.

El projecte La Feria Aèria està promogut por La Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, Las Naves, Centre de Innovació, la FECYT (La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad) i  El Caleidoscopio y suposa un dels actes de majot envergadura quant a projectes educatius d’innovació es referix.

La Fira Aèria tindrà tres zones diferenciades dins del campus de Burjassot. La primera inclourà 63 estands, corresponents a cadascun dels centres, i on els alumnes exhibiran els seus drons i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona zona disposa de tres sales que funcionaran de manera simultània i en les quals cada centre exposarà públicament els avantatges socials del seu projecte, i la tercera són les pistes on es realitzaran demostracions de vol.

El esdeveniment començarà a les 9 h fins a les 14:40 hores.

A més, a les 12 hores tindrà lloc l’Acte de presentació a la sala de graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, amb la participació de Pedro Sigler Vizcaíno, cap del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Paula Marzal, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València; Rafael Monterde, director general de Las Naves Centre d’Innovació; Ricardo Domínguez, director del Caleidoscopio; i 40 regidors d’educació de municipis valencians que han participat en la fira.

La tercera edició La Fira Aèria va arrancar al novembre i en ella han participat al voltant de 3.000 alumnes i 150 professors valencians. La fira es un projecte educatiu que conjumina tecnologia i creativitat perquè joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb finalitats educatives i de desenvolupament social.

Els drons i projectes que es mostraran divendres 19 es refereixen a diferents problemàtiques o realitats locals, a les quals s’intenta aportar solucions: ajuda d’assistència bàsica i de primers auxilis a serveis mèdics i de salvament marítim, ajuda als bombers, reforestació de muntanyes, control de plagues de processionària, o suport publicitari i turístic per a ajuntaments.

També són temàtiques referides a l’ús de drons en l’àmbit local el manteniment del patrimoni històric; realitzar funcions d’àrbitre en esdeveniments esportius; suport i control en accidents de trànsit i control; supervisió de l’estat de cables d’alta tensió; o drons per a transportar medicaments on no hi ha farmàcia, entre altres.

En el projecte participen els ajuntaments de l’Alcúdia, Alfafar, Algemesí, Almàssera, Almussafes, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bonrepòs i Mirambell, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, l’Eliana, Énguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, l’Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva.

Els projectes realitzats pels alumnes encara que versen sobre problemàtiques reals dels seus respectius municipis, no són projectes que es vagen a portar a la pràctica en la realitat.

Informa: La Fira Aèria | Fotos: Sergio Maestro

423-alumnos-pucol-y-dron-4

18 Maig 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres