Saxem continua creixent, en tots els sentits

Sax European Masterclass (Saxem) s'ha consolidat com una cita imprescindible per als amants i professionals del saxòfon, en comptar enguany amb el prestigiós professor Johan van der Linden, el quartet Púrpura Pansa i David Pons. La labor d’estos tres talents es va poder comprovar no sols en els tallers i les classes teoricopràctiques els dies 28, 29 i 30 d'abril, sinó també en tres concerts realitzats en les mateixes dates en la Casa de Cultura de Puçol.

Els actes de Saxem 2017 començaren el divendres 28 amb el lliurament d'acreditacions en la sala de banda de música i, a continuació, la inauguració oficial en el saló d'actes de la Casa de Cultura.

Els components de Púrpura Pansa sigueren els encarregats d'obrir i tancar la recepció dels 61 alumnes inscrits, que durant tres intensos dies assistiren a classes individuals, en grup, exhibicions, demostracions de productes i tres concerts, en l'últim dels quals van ser, a més, els protagonistes junt amb els seus professors.

El llegendari saxofonista Johan van der Linden, el regidor Xavier Alcácer i el professor recentment incorporat, David Pons, també es van dirigir als alumnes per convidar-los a gaudir a fons de totes les activitats possibles —algunes tingueren lloc simultàniament al llarg del cap de setmana— i, no cal dir-ho, a deixar el descans i els mòbils per a la setmana següent, quan ja no tindrien l’oportunitat d'estar al costat d’estos monstres del saxòfon.

La nit del divendres finalitzà amb el primer dels tres concerts, en este cas amb el quartet Púrpura Pansa sobre l'escenari, acompanyat per un brillant treball d'il·luminació a càrrec de Nicolás Romero i, en la segona part del concert, de projeccions sobre les ciutats en què s'inspirava la música.

El dissabte i el diumenge, distribuïts per diferents aules de la Casa de Cultura, els tres professors (Van der Linden, David Pons i Púrpura Pansa) han anat treballant individualment i en grup amb els alumnes matriculats en Saxem 2017: una oportunitat única d'aprendre al costat dels grans que, a més, han tractat en tot moment de corregir els defectes dels alumnes i potenciar les seues virtuts d'una manera propera, divertida, inoblidable per a alguns.

Per al regidor de Cultura, Xavier Alcácer, “hem augmentat fins a més de seixanta alumnes, en comptes d'un ara tenim dos professors convidats i un concert més, tot això demostra que Saxem continua creixent. Pensem que és una trobada amb molt de potencial i que amb imaginació encara té una notable capacitat de creixement. Al mateix temps, hem comprovat que l'aposta funciona, perquè han assistit més espectadors als tres concerts, que han sigut d'una gran qualitat”.

El concert de la nit de dissabte és ja un clàssic dins del Saxem: els professors oferixen una acurada selecció de temes en què combinen el domini tècnic del saxo amb alguns desafiaments rebuts pels alumnes amb entusiasme. En esta ocasió, començà Johan van der Linden en solitari i continuaren David Pons i Púrpura Pansa junts. I, després del descans un sextet molt particular, notablement reforçat amb l’encant de l'extraordinària il·luminació de Nicolás Romero.

El concert del diumenge 30 d'abril va servir per a tancar el Saxem 2017 i estava dividit en tres parts.

En la primera, els alumnes anaren pujant a l'escenari per interpretar en directe una peça en cada cas: beginners, elemental, sènior i dos quartets van demostrar el que havien aprés en el llarg cap de setmana. Tots tingueren el seu moment de glòria.

El bloc central tingué també com a protagonistes els alumnes, que van pujar de dos en dos a arreplegar els seus diplomes de participació en Saxem 2017. Com és habitual, Van der Linden va aprofitar l'ocasió per demostrar el seu sentit de l'humor i la seua sintonia amb els alumnes i també amb el públic, al qual va acabar dirigint en un concert d'aplaudiments que és ja un clàssic.

El final de l'esdeveniment en el saló d'actes va ser el concert conjunt de professors i alumnes sota la batuta de Xesco Guillem, els quals van interpretar fragments d’“One more once” de Michel Camilo i diversos temes molt coneguts de “West Side Story”, de Leonard Bernstein. Un piscolabis va servir per a dir adéu a esta edició i mirar amb optimisme el futur del Saxem.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos face215-saxem-3

 

 

 

 

 

 

 

03 Maig 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres