Presentació dels festers

Encara que enguany no hi ha festers jóvens, el que en un principi suposaria suprimir alguns actes de la programació habitual, finalment el dissabte 25 de març es va realitzar la presentació d'hivern en els Sants Joans. Com és habitual, primer van desfilar els festers infantils, que van ser rebuts en l'altar pels  “caps” del passat any.

Carmen Sebastià Sanchis i María Pilar Pérez van ser les encarregades de presentar els protagonistes de la nit, els festers jóvens, encara que no eren uns desconeguts com en anys anteriors, de fet, la major part d'ells eren “repetidors”: davant de la crida de la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Creu, estos jóvens que ja han sigut festers en l'última dècada s'han oferit a organitzar els actes religiosos d'enguany, mentres l'Ajuntament organitza els populars.

Coneguts els festers, va ser el torn de les intervencions.

El primer a parlar va ser José Antonio Esteve, en representació dels festers jóvens, i no va ser un discurs habitual el seu: les seues paraules es van dirigir a aquells que havien faltat el respecte als propis festers, que s'havien oferit voluntàriament a cobrir el buit existent per a poder completar la festa.

Juan Ribelles, president de la Confraria, va agrair la col·laboració de tots i va apostar per unes festes viscudes amb la màxima il·lusió i respecte.

Finalment, el sacerdot Ismael Ortiz, a més d'expressar una certa sorpresa amb què havien criticat l'organització de les festes, va centrar les seues paraules a buscar el major suport i la major concòrdia entre tots per a traure les festes de la patrona avant. Va finalitzar la seua intervenció amb el sorteig d'una reproducció de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, sorteig realitzat entre aquells que havien col·laborat amb el pressupost de la festa.

I precisament amb l'Himne a la patrona es va tancar l'acte de presentació d'hivern en l'església dels Sants Joans. Ara a continuar treballant per a disfrutar al setembre d'unes grans festes patronals i populars.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face

206-presentacion-festeros-1

 

 

05 abril 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres