Puçol en boca de tots

Per tercer any consecutiu, Puçol hi ha estat en Fitur, la Fira del Turisme de Madrid, formant part de l'estand de la Diputació de València. Per part de l'ajuntament han estat l'alcalde Enric Esteve, el regidor Juanjo Manzaneque i el tècnic Daniel Sebastiá, per a presentar la nova web de turisme en tres idiomes, una aplicació per a mòbils, el nostre turisme “entre mar i muntanya”, un sorteig en col·laboració amb l'hotel Alba i Spause, degustacions de mistela i licor de café de destil·leries Pla i una exhibició gastronòmica de la mà d'Eliseo Valls i la pastisseria Carmen Aixa.

Després de l'experiència en Fitur en els dos últims anys, per a esta edició Puçol ha acudit no sols per a formar part de l'espai promocional de la Diputació, sinó també per a oferir al públic institucional i professional (els dies 18 i 19 de gener) una oferta pròpia, que ajude a potenciar el turisme davall el paraigua Puçol, entre mar i muntanya.

Una oferta distintiva que compta amb la col·laboració dels empresaris locals, sobretot en l'àmbit gastronòmic, a través d'una escapada per a conéixer Puçol sortejada entre els assistents a l'espai promocional. El guanyador d'eixa escapada wellness —formada per dos nits d'hotel amb desdejuni en l'hotel Alba i un circuit complet de benestar i bellesa en Spause— és Mikel Heras López, de 47 anys i resident a Irun.

Paral·lelament, Eliseo Valls ha demostrat que la cuina local té un nivell envejable. La seua elaboració en viu del pastís de Puçol, presentada en l'espai reservat per al showcooking per l'alcalde Enric Esteve, va aconseguir concentrar no sols al públic, també a alguns restauradors amb estreles Michelín, que ja s'han interessat per productes com les fruites de Sant Donís (amb les que Eliseo ha guanyat diversos anys la mocadorà a l'octubre) i inclús el terret, un pastís que promociona el Gremi de Mestres Confiters de València com nou producte estrela de la província.

També Destil·leries Pla ha enfortit la degustació de dolços amb la seua famosa mistela, —esgotada al costat de les 400 racions del pastís de Puçol en a penes uns minuts i amb el seu licor de café artesà, també amb la seua pròpia degustació al costat d'un tast del brandi Vell.

Però al marge de la fira del turisme, Puçol vol arribar a tots els públics que busquen llocs de descans, per la qual cosa en Fitur ha presentat la nova pàgina web (www.puçol.es/turisme) pensada per a turistes i publicada en anglés, valencià i espanyol. Una web amb visites virtuals a distints llocs (Santos Juanes, Santa Marta, Molí de Vent, Destil·leries Pla), amb vídeos promocionals (platja, muntanya, inclús l'himne local subtitulat) i amb informació útil per a aquells que vullguen conéixer el nostre poble i els seus voltants abans de decidir si s'acosten a visitar-nos.

Paral·lelament, també ha reformat l'aplicació per a mòbils És Puçol, encara que en este cas plantejada com una ferramenta per als veïns que volen estar al dia de l'agenda d'actes, els horaris i servicis institucionals, quan circula l'autobús i inclús les esqueles sobre les defuncions en la població.

Per a atraure turisme, fins ara havíem centrat els esforços en la nostra platja de bandera, la Marjal dels Moros o La Costera”, explica Enric Esteve. “Ara estem donant un pas més, perquè la nostra gastronomia també té un valor que ens fa distints i pot atraure visitants desitjosos de tastar productes locals de primer orde, de fet hi ha hagut diversos professionals del sector que ja han fet contactes amb les empreses de Puçol que van acudir a Fitur. La col·laboració de l'ajuntament amb empreses locals és un camí en què continuarem treballant en el futur perquè Puçol estiga en boca de tots”.

Informa: Sabín |Fotos: Daniel Sebastiá

053-puol fitur-3

27 Gener 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres