Els pares tornen al cole amb assignatures molt, molt especials

Des de desembre fins a abril, Mery Cortell ha posat en marxa una Escola de Pares municipal en col·laboració amb les AMPA dels col·legis públics i el concertat de la població: des del World Café Familiar fins visites guiades per la Ruta dels Arbres, passant per xarrades sobre Internet o primers auxilis, tallers pràctics d'alimentació saludable i, com a colofó, un passeig al mar amb bici, compartit per pares i fills.

Fa temps que es van perdre les activitats d'escola de pares en alguns col·legis, normalment per falta d'assistents a les activitats, per la qual cosa hem plantejat crear este curs un projecte experimental que agrupe a l'institut, els quatre col·legis públics i el concertat, de forma que hi haja participants en totes les activitats, la majoria d'elles compartides entre diversos col·legis”, apunta la regidora d'Educació, Mery Cortell.

La primera experiència va ser World Café Familiar, realitzada abans de les vacacions de Nadal i va consistir en una sèrie de tertúlies en cada col·legi, on els pares analitzaven les experiències del que funciona i el que no funciona en les relacions amb els fills. L'educadora social Juani Ortega va ser l'encarregada de dirigir estes tertúlies eminentment pràctiques que sempre tenien com a acompanyament un café i pastes en cada grup, per a aconseguir un ambient més familiar.

Rubén Hernandis i els voluntaris de Protecció Civil Puçol són els encarregats de la xarrada Els riscos d'Internet i les xàrcies socials, que s'impartix en dos sessions en la Casa de Cultura, ambdós el 23 de febrer i obertes a tots els públics.

Abans de programar ens hem reunit amb les associacions de pares i un dels temes que han demanat en diversos col·legis és saber què fer en casos de xicotets accidents quotidians, per la qual cosa hem organitzat tres xarrades sobre este tema, al què a vegades no prestem atenció, però que realment ens preocupa”, continua Mery.

Del 6 i 14 de febrer i el 2 de març, se celebren en col·legis i institut, davall el títol Primers auxilis bàsics per a mares i pares, també a càrrec de Rubén Hernandis i Protecció Civil. Entre els temes a tractar: com actuar en cas de colps, picadures d'insectes, cremades, hemorràgies nasals…

També els pares han elegit un altre taller pràctic que s'impartix durant febrer i març: Alimentació saludable, que comptarà amb quatre xarrades pràctiques en què els pares assistents podran preparar receptes delicioses i senzilles utilitzant la cuina de l'Espai Social La Barraca, baix la supervisió de monitors de TAI (Taller d'Alimentació Infantil).

I el matí del 4 de març hem previst una activitat a l'aire lliure que és tota una novetat: la Ruta dels Arbres, en la que els alumnes de l'institut i el seu professor Vicent Ribes ens expliquen a pares i fills, conjuntament, com reconéixer distints tipus d'arbres, les tasques d'etiquetatge que s'estan portant a terme i algunes sorpreses, tot això en el parc Ribelles”, finalitza la regidora.

La ruta pràctica del 4 de març en el parc tindrà el seu colofó el dia 24 de març en La Barraca, amb la inauguració d'una exposició amb el treball que vénen realitzant Vicent Ribes i els alumnes de l'institut en els últims cursos per a crear una pàgina web amb la ruta, un mapa amb els arbres del nucli urbà, un vídeo i els codis QR amb els que estan catalogats tots els exemplars importants, per a accedir a tota la informació sobre ells a través del mòbil.

El punt final a esta Escola de Pares de caràcter municipal serà un passeig al mar amb bicicleta, amb eixida des de l'institut, pas pels distints col·legis del nucli urbà i recorregut per la Vereda Mangraners fins a la platja, lloc on hi haurà visites i activitats. Tot això està previst per a la primavera i serà una atractiva forma de culminar i avaluar esta primera edició… si funciona, el pròxim curs els pares tindran la seua pròpia escola des del primer trimestre.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

World café familiar

27 Gener 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres