La passió pel trail es trasllada el dissabte 14 de gener al Paratge Natural Municipal la Costera

Durant el cap de setmana del 13 al 15 de gener, Puçol disfruta de Passió pel trail, una proposta en què es donen cita l'ultrafons GR-10 Xtrem, el Pequetrail, activitats mediambientals d'Acció Ecologista-Agró i dos proves organitzades per Cor i Muntanya, de 23 i 11 quilòmetres, entorn de la muntanya Picaio. La jornada del dissabte al matí el protagonista ha sigut el Paratge Natural Municipal la Costera, on va haver-hi carreres per a peques de totes les edats, tallers ecologistes i visita guiada a les instal·lacions.

Cor i Muntanya ha sigut el club encarregat d'organitzar el Pequetrail, una col·lecció de proves per als més menuts per diversos recorreguts de la Costera. Amb distintes distàncies segons l'edat i amb premis per a tots, ha sigut una divertida forma de conjugar l'esport i el respecte per la naturalesa. Paral·lelament, l'organització de les carreres del diumenge ha estat ocupant-se de les bosses de corredors, arreplega de dorsals i altres preparatius per a la 23K i la 11K que permetrà disfrutar de la muntanya Picaio als més atrevits.

Per la seua banda, Acció Ecologista-Agró ha mostrat als assistents, tant xiquets com adults, els jocs de l'Aula Natura i les exposicions de fotos de la nau multiusos, on els més jóvens han pogut disfrutar de tallers de conscienciació sobre el manteniment del nostre medi ambient.

A més, Miguel Crespo, un dels membres més veterans i actius d'AE-Agró, ha organitzat visites guiades per les diverses zones del paratge natural, per a mostrar els treballs que es realitzen amb la custòdia del territori que l'associació manté des de 2011, incloent-hi informació sobre la repoblació, el dia de l'arbre, l'hivernacle i les sendes de xicotet recorregut.

Per a facilitar el viatge a les famílies que s'han acostat al paratge natural, l'Ajuntament de Puçol ha concertat una sèrie de viatges gratuïts del bus municipal al llarg de tot el matí del dissabte, des del poliesportiu fins a la Costera. Un escaló més en la campanya de defensa del medi ambient: aparcar el cotxe i desplaçar-se en transport públic, amb bici o a peu.

La cita es completa el diumenge al matí, amb eixida i arribada en el poliesportiu, per a les dos carreres del Picaio CIM Trail.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos facefotos face

050-visita-guiada-agro-1

16 Gener 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres