Article de Ciudadanos del mes de desembre: “Pressupostos iguals en un 98 %, mane qui mane”

Este és l'article de Ciudadanos de desembre, titulat Pressupostos iguals en un 98 %, mane qui mane. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

L'equip de Govern només pot retocar un 5 % com a màxim del pressupost total ja que el restant 95 % està previst per a gastos ineludibles.

I en eixe 5 % coincidim en algunes coses tots els partits (exemple: serveis socials), per tant els pressupostos vénen a ser en un 98 % iguals, mane qui mane. És important que la ciutadania ho sàpia i siga conscient d'això.

L'equip de Govern ha tingut a bé l'esmena presentada per Ciutadans per a la contractació d'un professor d'escacs, que donarà classes gratuïtament en col·legis, instituts i Casa de Cultura. Com sabem, este esport té múltiples beneficis mentals: concentració, memòria, capacitat de decisió, pensament analític i afany de superació. A més és magnífic per a previndre l'alzheimer i l'hiperactivitat. Amb un cost de 15.000 euros a l'any es pot fer un gran bé a la societat.

Per este motiu i per responsabilitat política, no hem votat no als pressupostos 2017.

Desgraciadament, on sí que discrepem amb l'equip de Govern és en la manera de gestionar este pressupost.

I per a mostra un botó: nosaltres mai licitaríem (subcontractar) els treballs de les urbanitzacions, que enguany han passat a costar 390.000 euros anuals.

Queda clar: els partits que declaraven en el ple que no calia donar-li ni un cèntim a les urbanitzacions estaven equivocats. A partir d'ara estos treballs hauran de realitzar-se, estiga qui estiga en l'ajuntament, ja que el Consell Consultiu ha dictaminat a favor de les urbanitzacions.

Nosaltres no licitarem estos treballs, hi ha fórmules. Com la creació d'una empresa pública externa, la qual cosa permetria crear llocs de treball en la localitat i una futura subrogació del personal de l'ajuntament (treball de qualitat) quan la Llei de Pressupostos de l'Estat ho permeta. A més ens estalviaríem l'IVA, que podria suposar uns 60.000 euros anuals, i tindríem una major qualitat en el servici al tindre disponibilitat total dels treballadors. També ens estalviaríem el marge de benefici que qualsevol empresa amb ànim de lucre sumarà (15% com a mínim; entorn de 60.000 euros més). Els comerços i negocis de la localitat es veurien beneficiats ja que estos diners es quedaria a Puçol i, per consegüent, es gastaria ací.

Podríem posar més exemples, però crec que este és prou aclaridor. Queda clar que no tenim la mateixa manera de gestionar el pressupost i, per tant, ens vam abstindre en la votació dels pressupostos de 2017.

Feliç Nadal i Feliç Any Nou.

Una opinió de Ciudadanos

16 Gener 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres