El nostre veí Joaquín Navarro, supervivent de la matança d'Atocha, el divendres 13 en “La Sexta columna”

Es complixen 40 anys de la matança d'Atocha, per això el programa La Sexta columna del divendres 13 de gener, a la nit, dedica un ampli reportatge al tema i entrevista a alguns dels protagonistes. Un d'ells és un veí de Puçol, Joaquín Navarro Fernández, que rememora el que succeïx aquell gener de 1977 en el que este atemptat contra un bufet d'advocats va estar a punt d'acabar amb la recent nascuda democràcia.

Joaquín Navarro Fernández, un veí de Puçol, és el sindicalista a qui buscaven els assassins per la gran labor que estava exercint en benefici dels treballadors: va ser un dels fundadors de CCOO; màxim responsable de la vaga del transport de viatgers de Madrid, pare del primer conveni de transport en 1977, i el primer secretari general del transport madrileny.

Més tard, ja a València, va ser el responsable negociador de la municipalització de l'EMT (Empresa Municipal de Transports) en la capital del Túria. En els seus anys de lluita treballadora recorda que ha sigut defés personalment per advocats tan coneguts com Cristina Almeida, José Bono o Felipe González.

Considerat com un lluitador comunista incansable, el seu treball i la seua experiència els obté aprenent dels treballadors, de la mateixa manera que es titula el seu llibre de memòries, editat per la Fundació 1 de maig.

Joaquín Navarro era l'objectiu de la matança d'Atocha en 1977, però va sobreviure. Quaranta anys després, al Gener de 2017, el programa La Sexta columna arreplega les seues memòries, els seus records, i els d'altres supervivents, com Alejandro Ruiz Huerta.

Avanç del programa de La Sexta Columna

Informa i foto: José Lucas

12 Gener 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres