Tots els treballadors municipals reben en Nadal una tassa per a eliminar el consum de gots de plàstic

Juanjo Manzaneque es preguntava quants gots de plàstic consumia una institució pública com l'Ajuntament de Puçol en un sol any. Quan va saber la resposta, va decidir prendre mesures: els 39.000 gots de plàstic anuals en les distintes dependències municipals han donat pas a elegants tasses de ceràmica que ha regalat als treballadors per a col·laborar entre tots en el rebuig al plàstic.

El plàstic és un material que de vegades tarda fins a mil anys a descompondre's i, pitjor encara, durant eixe procés es va fragmentant en trossos cada vegada més xicotets que són ingerits per animals i inclús pel plàncton, per la qual cosa afecta tota la cadena alimentària”, assegura el regidor de medi ambient, Juanjo Manzaneque. “La solució no és reciclar, una cosa que s'està realitzant molt malament, sinó rebutjar el plàstic i acudir a sistemes molt més lògics i ecològics”.

I la teoria ha pres forma amb una tassa de ceràmica com a regal de Nadal a tots els treballadors municipals, tant del propi Ajuntament com de la Casa de Cultura, el Poliesportiu Municipal i els distints locals públics distribuïts per Puçol: una tassa amb un cridaner eslògan dissenyat pel Departament de Comunicació, “Xicotets gestos, grans canvis: Ni gota de gots”.

Amb este gest, Manzaneque espera que els treballadors aporten el seu xicotet gra d'arena eliminant el consum de gots de plàstic d'un sol ús, encara que per als veïns que ocasionalment acudixen a l'ajuntament es mantindràn les màquines amb gots.

Informa: Sabín | Disseny tassa: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

017-ni-gota-de-gots-2

04 Gener 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres