Article d’Ara Puçol del mes novembre: “Temps de pressupostos”

Este és un article de Ara Puçol del mes de novembre, titulat Temps de pressupostosTal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d’opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Ja està en les nostres mans el projecte de pressupostos municipals preparat per l'equip de govern, uns pressupostos prudents, equilibrats, raonables, assumibles, homologables o, com li agrada dir al senyor Mariano Rajoy, sensats... tant com els dels últims cinc anys. Els podria haver presentat l'equip de govern anterior i ningú es donaria compte de la diferència així que, sense cap dubte, seran aprovats en el ple extraordinari del 20 de desembre.

No obstant això aquests pressupostos disten molt, moltíssim, dels quals a les gents d'ARA Puçol ens agradarien i és que no recullen, ni en tan sols una sola línia, cap dels plantejaments bàsics que proposàvem en el nostre programa ni, per descomptat, cap dels projectes que per activa i per passiva hem anat suggerint a l'equip de govern.

Aquesta proposta de pressupostos segueix sense reflectir qüestions que ja vam presentar per als pressupostos anteriors com la creació d'un espai municipal de coworking, destinat a facilitar la generació d'empreses locals que, mentre es consoliden, gaudeixen i comparteixen els recursos posats en valor d'algun dels espais municipals que hui estan en desús; o la creació d'una oficina local de l'habitatge per gestionar i donar ús al parc de més de 3.000 habitatges buits amb què compta el nostre municipi.

La forma d'afrontar l'ocupabilitat que recull el nostre projecte es fonamenta en la creació d'un entramat cooperatiu local que promoga nous productes i serveis enfocats a l'emancipació energètica i tecnològica, a la sostenibilitat econòmica i mediambiental, a la sobirania alimentària i, per descomptat, a l'economia de les cures.

Totes aquesta propostes de treball es van presentar al seu dia com el projecte Transforma Puçol i, com podreu comprovar, tampoc apareix cap referència a alguna cosa similar en el projecte de pressupostos.

En qüestions agràries el nostre programa proposava dues línies d'actuació, una, Puçol horta viva, plantejada des del punt de vista dels xicotets productors, l'agricultura ecològica i la recuperació de l'horta com l'ecosistema viu que hauria de ser; i una altra enfocada cap a les grans produccions de caràcter comercial. Partint en ambdós plantejaments dels principis de creació d'ocupació de qualitat i recuperació de la identitat agrícola que secularment ha atresorat Puçol.

Evidentment són altres persones, altres forces polítiques, les que han elaborat aquests pressupostos prudents, equilibrats, raonables, assumibles, homologables o, com li agrada dir al senyor Mariano Rajoy, sensats..., tant com els dels últims cinc anys.

Són els seus pressupostos, són els seus principis, són els seus plantejaments i, com a tals, els respectem, però..., disten tant dels nostres postulats...

Una opinió d’Ara Puçol

27 Desembre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres