Puçol s'unix en un acte institucional contra la violència de gènere

La plaça de Sant Joan de Ribera ha sigut el lloc escollit per a la celebració de l'acte institucional en contra de la violència de gènere, en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Un acte de denúncia contra qualsevol tipus d'acte i violència masclista, en el qual s'han vist representats tots els sectors de la societat de Puçol, i que ha comptat amb una important participació ciutadana, congregada davant de l'ajuntament sota el lema Ni +, ni -.

La regidora de la Dona i Benestar Social, Mar Mazo, ha sigut l'encarregada de presentar, conduir i clausurar l'acte amb les seues intervencions. En primer lloc, la regidora ha agraït la participació ciutadana i ha declarat que “estem orgullosos de veure la plaça plena d'homes i dones que lluiten contra la violència exercida sobre la dona”. Mar també ha volgut recordar a les 40 dones assassinades a causa de la violència de gènere en el que portem d'any. Un record que es va materialitzar moments després en l'acte. La regidora també ha recordat l'existència d'un servei d'atenció psicològica en el poble, per a totes aquelles dones que patixen en silenci esta violència en les seues relacions.

Mar també ha volgut agrair al conjunt de professionals del poble que han aportat el seu esforç a este acte de denúncia. Un poble que ha participat de forma activa aportant el seu granet d'arena. Els primers a participar han sigut el Club de Convivència que han llegit frases vinculades amb la violència de gènere. Alguna cosa semblant ha fet també el Centre de rehabilitació i integració social (CRIS), que han recitat poemes relacionats amb la violència de gènere, alguns d'ells fins i tot de la seua pròpia collita.

Mar tampoc s'ha oblidat d'agrair al PQPI, a la residència de la tercera edat i al Taller de memòria, que encara que no han intervingut en l'acte, sí que han participat. També, un grup de pares del Centre de dia de menors Martínez Coll, han llegit un manifest en contra de la violència de gènere. Però no ha sigut l'únic manifest que s'ha escoltat al llarg de l'acte, l'Escola Permanent d'Adults també ha llegit el seu propi, al mateix temps que recordava a totes i cadascuna de les víctimes per violència de gènere d'enguany, dipositant els seus noms sobre siluetes blanques situades davant de l'escenari.

El toc més juvenil i afectuós l’han aportat els joves de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol amb la recitació de poemes de denúncia, el cant de la cançó de No dudaria d'Antonio Flores, per a acabar repartint cors de paper i abraçades gratis entre els assistents, que no han dubtat a llançar-se als braços d'estos joves en un acte simbòlic carregat de sentimentalisme i emoció.

Però també hi ha hagut temps per al teatre de mans dels alumnes del curs de teatre organitzat per l'Àrea de la dona. Una perfomance musical que ha servit per a exemplificar tots i cadascun dels passos d'una relació sentimental tòxica i el resultat al que condueix. En acabar l'actuació, les dones s'han acostat al públic per a repartir llaços de color morat entre els assistents per a acabar amb el crit de “Ni una més”.

L'acte ha acabat amb la lectura per part de la regidora Mar Mazo del manifest oficial en el qual s'ha condemnat qualsevol tipus de violència de gènere exercida sobre la dona, des de la verbal fins a la sexual. Encara que el tema base d'este discurs ha sigut la denúncia per part de la corporació de Puçol de la falta de pressupostos adequats en la lluita contra esta xacra social emmarcada en el sistema patriarcal i masclista en el qual vivim. Mar ha cridat a l'augment de la voluntat política, dels mitjans de comunicació i dels poders judicials en este tipus d'assumptes essencials. I ha cridat per un finançament just i urgent en esta matèria. L'acte ha finalitzat amb un emotiu minut de silenci dels assistents i la solta de coloms, per part d l'Associació de Colombaires.

Perquè al cap i a la fi, este acte no solament servix per a denunciar estes actituds, sinó també per a sensibilitzar a la societat d'esta xacra social que tots els anys es cobra nombroses víctimes, i no solament açò, sinó que un gran nombre de dones també són víctimes en silenci, en una vida basada en la por. Perquè com ha dit la regidora, “Sense igualtat, no hi ha democràcia”.

Informa: Ruth Ruiz Orenga |Fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos face

963-acto-violencia-genero-7

 

 

 

 

28 Novembre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres