U.D. Puçol, un èxit construït des de la seua escola

El primer equip de la U.D. Puçol ostenta el quart lloc de la lliga preferent, a només un punt de la fase de promoció. Un equip format per una àmplia majoria de jugadors de Puçol que provenen del seu planter i que clarament s'identifiquen amb la camiseta i l'escut que lluïxen en cada un dels seus partits. El sentiment de grup fa que siguen com una gran família que ho dóna tot en cadascuna dels trobades que es disputen. Però el bon ambient no sols es respira en l'equip, sinó també en les grades, que s'abarroten en cada un dels partits en què l'equip local juga a casa.

#Juntstornem va ser el lema utilitzat en la temporada passada amb què es pretenia augmentar el sentiment de grup. Una idea que es va aconseguir totalment i que els va permetre i els permet anar escalant a poc a poc llocs en l'escala de la lliga. Un èxit que en part s'ha aconseguit gràcies a què molts dels jugadors que se n’havien anat per a continuar disfrutant del futbol en els equips d'altres municipis de la zona, han tornat a la que era sa casa, la U.D. Puçol.

Amb estes victòries, l'equip local està aconseguint que nombrosos aficionats s'acosten fins a l'estadi José Claramunt per a veure jugar al seu equip. L'ambient que s'està vivint esta temporada en les grades és inèdit. Entre unes 400 i 500 persones es congreguen en cada un dels partits en què la U.D. Puçol juga a casa. L'animació que es viu és tanta que inclús s'ha creat un grup d'animació des del que es coneix com a grades “rogeres”, perquè se situen en la part del camí Rogeres de Puçol.

Alguns dels seguidors més fidels dels jugadors del primer equip són els xiquets de l'escola de futbol. Molts d'ells acudixen als partits a veure els seus entrenadors, perquè la majoria d'ells són els membres del primer equip de Puçol. Els seus alumnes se senten molt identificats amb els seus entrenadors, que s'han convertit en un autèntic referent per a ells. El sentiment de pertinença a una gran família es construïx des dels seus membres més xicotets, passant per tots els nivells del planter.

“El més important és que els xiquets vinguen contents i que aprenguen el màxim possible”, assegurava José Ramón Galcerá, director i coordinador de l'escola. L'aprenentatge i la diversió són les bases de la política que està duent a terme la nova directiva i que segons pareix, està funcionant. “Qui s'ho passa bé, repetix, guanye o perda”, comentava amb entusiasme José Ramón. Guanyar o perdre els partits és un altre nivell per a ells, el primer és aprendre alhora que practiques un esport que t'agrada i amb el que et divertixes. D'esta manera s'està aconseguint que des dels més menuts als més majors acudisquen amb més motivació a cada un dels entrenaments i partits que es disputen. Als equips de Cadet A i Juvenil A si que se'ls estimula a quedar el més alt possible en la classificació, perquè el resultat d'estes dos categories marca el nivell del club.

El mateix José Ramón assegurava que esta temporada el club ha augmentat el seu nombre de membres amb al voltant de 20 jugadors més que l'any passat. No obstant això, molts d'ells únicament entrenen però no participen en les competicions. Perquè, des de la directiva preferixen apostar per la qualitat abans que per la quantitat. A l'haver crescut el seu nombre de jugadors, el club compta amb certes limitacions pel que fa a quadrar horaris, perquè únicament compten amb un camp de futbol.

Esta directiva, a més de per José Ramón, està formada per: José Bosch, president de l’escola; Fernando García, director esportiu del club i entrenador  del primer y del segon equip; i per Javier Faura, adjunt de la direcció de l’escola de futbol. Encara que també  compten amb la implicació de Josep Bosch i Carlos Durá que porten dos equips cada u. Esta nova directiva, que està en actiu des de fa dos anys, està aconseguint que esportivament parlant, vagen millor en la classificació i que, la gent vaja a jugar al seu propi club, una de les idees que han intentat fomentar des del principi.

Cada un dels membres que configuren esta gran família és important, des dels jugadors als aficionats. Uns amb els seus tocs de baló i els altres amb les seues veus, tots ells aporten el seu granet d'arena a un projecte que a poc a poc va creixent i acumulant èxits. Uns èxits que no únicament es reflectixen en partits guanyats, sinó també en cada una de les emocions i sentiments que genera el primer gol o la primera targeta, i la il·lusió de saber que a poc a poc aniràs escalant llocs dins de la gran família de la U.D. Puçol. 

Informa: Ruth Ruiz Orenga| Fotos: U.D. Puçol

886-ud-puol-2

17 Novembre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres