Abans de començar les sessions oficials, XS Puçol ja ha batut el rècord de públic: només faltes tu

Un total de 600 títols s'han presentat per a la selecció oficial (nacional i autonòmica), 200 alumnes de primària ja han vist els escolars, 100 alumnes de secundària han acudit a la sessió juvenil, 2 noves seus projectaran una selecció de títols al novembre (Massarrojos i Almenara), 2 universitats se sumen el dissabte al festival amb professors i alumnes, 8 grups han rodats curts exprés que es presenten el diumenge i, per primera vegada, hi ha una inauguració fora de concurs amb premi especial. Totes estes dades abans de començar les sessions oficials gratuïtes per al públic, del 21 al 23 d'octubre, en l'Espai Jove. T'ho vas a perdre?

La 5a edició del festival de curtmetratges XS Puçol arranca les projeccions oficials el divendres 21 d'octubre a les 18.30 hores, però un primer balanç ja assenyala que esta és amb diferència l'edició amb més novetats i més públic de totes les celebrades fins al moment.

El certamen de curts XpreS, va ser el que va obrir el treball durant els dies 15 i 16, quan huit grups es van reunir en l'Espai Jove per a escriure, gravar, editar i presentar cada un el seu microcurt de dos minuts de duració. Treballs que es veuran en la pantalla gran del mateix escenari este diumenge, dia 23, dins de la sessió de clausura del XS Puçol. Una estrena al gran que, a més, té premi per al curt més votat.

Una de les grans novetats serà la presència de l'actriu Cristina Perales i el director Josevi García, junt amb Patri Sánchez, María de Paco, Yeray Martínez, Min Hai Hu i Candela Ilán, a més d'Inma Burguera, vicepresidenta de l'Associació Espanyola de Mastocitosis, i Ana Flores, de Peloki, l'associació que ha posat en marxa el projecte. Tots ells acudixen a presentar el curt Contando estrellas, rodat en part a Puçol, i a debatre amb el públic este treball realitzat per a lluitar contra la malaltia de la mastocitosis.

Novetat que anirà acompanyada d'un premi especial entregat per l'alcalde Enric Esteve, premi dedicat a la labor de difusió i lluita contra esta malaltia.

I no serà l'única, perquè als més de 600 curts presentats, 18 dels quals formen les dos seccions oficials (nacional i autonòmica), s'unixen també els 7 títols de la secció infantil (que s'han projectat per a 200 alumnes de primària), els 5 de la secció juvenil (exhibits davant de 100 jóvens dels dos instituts de la població), les dos projeccions especials fora de concurs (la citada Contando estrellas i El corredor, que serà analitzada per representants de les universitats Jaume I i CEU San Pablo).

I de tot este ampli menú hi ha una selecció especial, anomenada XportS, que s'exhibix els dies 5 i 6 de novembre en Massarrojos, gràcies a la col·laboració de l'Associació Cívica Roll de l’Ametler; mentres que el Cine Club Caligari ha triat altres dos blocs de títols per a projectar-los el 18 i 20 de novembre en la subseu d'Almenara.

Tot això en sessions gratuïtes, com també són gratis les projeccions en l'Espai Jove, els dies 21, 22 i 23 de novembre, projeccions que comptaran a més amb un servici gratuït de càtering entre sessions, perquè a més de disfrutar del cine xicotet en gran format els assistents puguen prendre un refresc i comentar les pel·lícules durant els descansos.

El festival de curts XS Puçol, sens dubte, s'està fent major… i promet continuar creixent.

Programació a l'Espai Jove de Puçol

Divendres 21 d'octubre:

18.30 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

19.30 h. Presentació de Contando estrellas i xarrada amb els autors.

20.30 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

Dissabte 22 d'octubre:

18.00 h. Taula redona “Analitzant El Corredor”, amb l'assistència del director Sergi Pitarch, i dos professors de les universitats Jaume I i CEU San Pablo

19.30 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

21.00 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

Domingo 23 d'octubre:

18.00 h. Gala de clausura, que inclou: projecció dels curts XpreS, entrega de premis, projecció dels premiats en totes les categories, vi d'honor i tertúlia amb els representants dels curts premiats.

Més informació:

Catàleg digital del festival XS

Spot promocional del festival XS Puçol 2016

Promo de Contando estrellas

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

843-proyecciones-escolares

21 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres