Programació de festival de curts XS Puçol, que se celebra en l'Espai Jove del 21 al 23 d'octubre: “Contando estrellas” el divendres, debat universitari el dissabte i entrega de premis el diumenge

Novetats del festival de curtmetratges XS Puçol, del 21 al 23 d'octubre a l'Espai Jove: el divendres, es projecta Contando estrellas, amb assistència dels seus intèrprets i el director; el dissabte, les universitats Jaume I i CEU San Pablo analitzen el curt guanyador del Goya, El corredor; el diumenge, projeccions exprés i entrega de premis; durant la setmana, sessions per a alumnes de primària i secundària; i al novembre, XS Puçol viatja a dos noves subseus, Massarrojos i Almenara, on es podrà veure una selecció dels títols més significatius.

La secció XpreS ha sigut la primera a començar: els dies 15 i 16 d'octubre, els huit grups participants van tindre 36 hores per a escriure, rodar i editar a Puçol microcurts de dos minuts que s'estrenen el diumenge 23 en la gala de clausura, en la pantalla gegant de l'Espai Jove.

Del 17 al 21 d'octubre, el festival arriba als col·legis i instituts de Puçol amb dos programes: una selecció de curts juvenils per a secundària i una altra per a alumnes de primària, amb projeccions dins de l'horari escolar, junt amb els professors i amb activitats per a potenciar el cine entre els alumnes. Tot això en la Casa de Cultura.

El divendres 21, a les 19.30 hores, per primera vegada es projecta una pel·lícula fora de concurs, en la sessió inaugural: Contando estrellas, gravada en part en la platja de Puçol i destinada a la lluita contra la mastocitosis. Després de la projecció, tertúlia amb el director, Josevi García Herrero, i els actors protagonistes: Cristina Perales, Patri Sánchez, María de Paco, Yeray Martínez, Min Hai Hu i Candela Ilán, junt amb Inma Burguera, vicepresidenta de l'Associació Espanyola de Mastocitosis, i Ana Flores, de Peloki, l'associació que ha posat en marxa el projecte.

El dissabte 22, dos sessions de curts a concurs (nacional i autonòmica), però abans una altra novetat: projecció d'El corredor i debat entre el director, Sergi Pitarch, i dos professors del CEU San Pablo i la Universitat Jaume I junt amb el públic assistent, sobre esta obra que mesos després de guanyar el XS Puçol va obtindre el Goya, en un acte moderat per Aïda Antoní.

I el diumenge 23, gala de clausura a les 6 de la vesprada, amb projecció dels huit curts exprés, entrega de premis en les tres seccions (nacional, autonòmica i exprés), projecció dels guanyadors, vi d'honor i tertúlia dels representants dels títols premiats i el públic.

Finalitzada la programació en l'Espai Jove, el certamen XS Puçol es trasllada al novembre a Almenara de la mà del Cine Club Caligari (amb la projecció dels títols premiats) i a Massarrojos de la mà de l'Associació Cívica Roll de l'Ametler (amb una selecció de títols infantils i de la secció Oficial). Una ampliació de fronteres que demostra l'interés que desperten els 30 curtmetratges, entre els més de 600 que enguany ha vist el comité de selecció, per a triar la programació final.

835-contando-estrellas

Programació a l'Espai Jove de Puçol

Divendres 21 d'octubre:

18.30 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

19.30 h. Presentació de Contando estrellas i xarrada amb els autors.

20.30 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

Dissabte 22 d'octubre:

18.00 h. Taula redona “Analitzant El Corredor”, amb l'assistència del director Sergi Pitarch, i dos professors de les universitats Jaume I i CEU San Pablo

19.30 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

21.00 h. Curts de les seccions oficials (nacional i autonòmica).

Domingo 23 d'octubre:

18.00 h. Gala de clausura, que inclou: projecció dels curts XpreS, entrega de premis, projecció dels premiats en totes les categories, vi d'honor i tertúlia amb els representants dels curts premiats.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

18 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres