El film “Contando estrellas” inaugura el festival XS Puçol amb la presència del director i els intèrprets

El divendres 21 d'octubre, a les 19.30 hores, en l'Espai Jove, s'estrena fora de concurs el curt Contando estrellas, en la gala d'inauguració del festival de curts XS Puçol. Després de la projecció hi haurà una tertúlia del públic amb el director Josevi García Herrero, els intèrprets María de Paco, Yeray Martínez, Patricia Sánchez, Candela Illán, Jaime Pujol i Cristina Perales, i també amb Inma Burguera, representant de l'Associació Espanyola de Mastocitosis, impulsora del film. 

Este projecte, impulsat per l'Associació Artístic Cultural Peloki junt amb AEDM (Associació Espanyola De Mastocitosis) i FEM (Fundació Espanyola de Mastocitosis), pertany al programa Conócenos + que està creat per a donar a conéixer la malaltia de la mastocitosis de manera educativa i divulgativa. Per al desenvolupament d'este programa s'han creat dos ferramentes de difusió: un conte infantil de l'escriptora Isabel de Rom titulat La constel·lació Pica Pica i el curtmetratge Contando estrellas, basat en el conte d'Isabel i dirigit per Josevi García Herrero.

Contando estrellas és un curtmetratge per a tots els públics, que va ser rodat en part en la platja de Puçol el passat any i que conta de manera amable la història de Violeta, una xiqueta malalta de mastocitosis: Paula ha creat un canal de Youtube on ha decidit que anirà contando aquelles aventures amb què es trobe en el seu recorregut, descobrint malalties desconegudes, com fa un any, quan va poder ajudar sa mare amb la malaltia del lupus. Ara, amb este canal, vol ajudar a moltes més persones.

Violeta és el seu primera protagonista, una xiqueta de la seua edat, onze anys, que té mastocitosis i amb qui per casualitat, compartix classe en este nou curs. Violeta és una xiqueta que no accepta bé la seua malaltia, oculta en el seu cos unes marques que li ocasiona la malaltia, té picors constants i li genera malestar. Els seus pares, preocupats, estan sempre pendents d'ella. El seu gat, Masty, és el seu món i tot el seu suport.

Paula ens ajudarà a comprendre millor esta malaltia, la mastocitosis, recorrent un camí ple d'aventures, amor, valors i humanitat fins a trobar el camí que s'ha de seguir, contando estreles.

Contando estrelelas està protagonitzat per un elenc de luxe: María de Paco, Jaime Pujol (El comisario, Telecinco), Cristina Perales (El comisario, Telecinco), Federico Aguado (Mar de plástico, Atresmedia), Paula Elena Ramos, Javier Mendo (Los protegidos, Atresmedia), Yeray Martínez, Patricia Sánchez i Min Hai Hu, amb la introducció de la jove Candela Illán i la col·laboració especial de l'acabat de guardonar amb la medalla d'or de les belles arts, Emilio Gutiérrez Caba.

Destacar així mateix la participació de Josué Vergara, un magnífic compositor de música de cine amb reconeixement internacional i diversos premis a Hollywood.

Contando estrellas s'exhibix el divendres 21 d'octubre, a les 19.30 hores, en l'Espai Jove de Puçol, en una sessió fora de concurs que comptarà amb l'assistència dels intèrprets María de Paco, Yeray Martínez, Patricia Sánchez, Candela Illán, Jaime Pujol i Cristina Perales, tots ells de València.

Informa: Josevi García Herrero | Fotos: Dolores Sáiz

 

17 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres