El Club de Senderisme Puçol inicia la temporada en els cinc pics… encara que acaben sent quatre i pic

El diumenge 24 de setembre, preciosa ruta en l'enclavament de la Calderona, com ve sent habitual en l'inici de la temporada: una ruta que per la seua distància (18.385 metres) podria considerar-se de moderat esforç, encara que el desnivell acumulat en positiu ens podria paréixer un tant exigent, perquè cal recordar que estem en el pròleg del nostre calendari d'activitats per a esta temporada.

L'inici de la ruta ens situa en el pàrquing del convent de Sant Esperit i els pics per orde d'ascensió són: el pic de l'Àguila (466 metres), la mola de Segart (566 metres), el Xocainet (442 metres), la Redóna o la barca astràgal (429 metres) i, finalment, l'alt de la Cruz (332 m).

D'esta ruta cal destacar dos zones d'especial consideració: la pujada a la Mola per la càries i la baixada de la Redóna amb senda poc definida, apreciable desnivell i ferm inestable.

Després de realitzar la baixada ens vam trobar amb una construcció un tant peculiar, el dragó de la Calderona, un dels exemples arquitectònics d'El bestiari de Marmentini. Este bestiari és un projecte conjunt de tres artistes: Rhea Marmentini, Judit Nador i Perico Sambeat.

Davant de tant desnivell i la longitud de la ruta, vam deixar pendent l'ascensió a l'alt de la Creu, perquè degut a les nombroses “parades tècniques” i al nombre de senderistes (trenta, una gran xifra tenint en compte la dificultat de la jornada), la marxa es va ralentitzar considerablement en el primer tram, el que va repercutir en el temps previst de finalització i, per tant, els cinc pics es van quedar en… quatre i pic.

Gràcies a tots els senderistes que van realitzar la ruta i espere veure-vos la pròxima, a Bejís.

Informa i fotos: Paco Ramírez | Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

fotos face

791-senderistas-cinco-picos-2

04 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres