Article de Ciudadanos del mes d'agost: “Semàfors on no són necessaris”

Este és l'article de Ciudadanos d'agost, titulat Semàfors on no són necessaris. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

En el passat ple de la nostra localitat, Ciutadans Puçol va presentar una proposta per i per a la nostra localitat, Desrratización de Puçol, la qual es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics, el que ens honra per l'inhabitual del fet en concret .

Esta moció tracta fonamentalment de la fumigació de les zones desateses, com el barranc o solar de Cointra entre altres, per la proliferació dels xicotets rosegadors en elles que s'accentua en estes dates de l'any, també de buscar una solució prevenint el problema per a l'any que ve.

En un altre orde de coses, en Ciutadans Puçol sempre hem demostrat tindre especial sintonia en el que a circulació respecta, tant de vianants com amb automòbil. Hem fet mocions en distintes ocasions per a millorar este aspecte, com ara: espills en determinats encreuaments, passos de zebra creuats per a millorar el trànsit de vianants i semàfors a l'eixida dels col·legis que encara no ho disposen. Però sempre amb sentit comú, no fer per fer (per cert, algunes van ser desateses).

Entenem que després de tants anys en l'oposició, quan un ocupa un càrrec de poder pot sentir una certa impulsivitat per a fer multitud de coses, però tal com va dir el filòsof i escriptor francés Voltaire: “La passió de dominar és la més terrible de les malalties de l'esperit humà”.

Esta passió l'hem vist en distintes ocasions en el nostre equip de govern. La que ara ens afecta és sens dubte un altre exemple més.

En la seua ansietat de fer “coses”, nostre equip de govern ha caigut en el “sense sentit” de posar dos semàfors que no pareixen ser del grat de ningú. Per a començar, tenim un en l'entrada del poble, davant de la casa quarter; no negarem que eixe pas de vianants és usat pels vianants, però... per quants? Tant trànsit hi ha de vianants, en el límit del nucli urbà, que ha sigut necessari un semàfor? Veiem correcte posar un direccional de velocitat, ja que alguns cotxes abaixaven el pont d'entrada al nucli urbà a velocitats absurdament altes, però ací queda tot, no veiem necessari “gestionar” eixe pas de vianants amb sengles semàfors.

I després tenim el que més controvèrsia està generant, el de l'ambulatori, que no negarem que probablement siga un dels passos de vianants més transitats de la nostra població per motius obvis, però no haguera sigut més fàcil accentuar la senyalització d'eixe pas de vianants? Hi ha desenes de formes, tipificades en el reglament de senyalització vial, que permeten accentuar d'una forma notable un pas de vianants i inclús “obligar” als vehicles a reduir la seua velocitat. Però no, ha sigut més fàcil posar un semàfor a cinc metres d'una rotonda (recordar que les rotondes normalment es construïxen per a eliminar els semàfors...). Amb dos vehicles que es troben detinguts en este semàfor, la rotonda ja queda bloquejada amb el conseqüent caos circulatori. Es veia vindre i tal qual ha succeït. Veurem com ho resolven quan comencen els col·legis i el ritme habitual de la població.

Després del caos, veiem missatges per part de l'ajuntament al·legant que estan en “fase de proves”. Nosaltres no tenim clar qui està en fase de proves, els semàfors o l'equip de Govern, perquè estes coses s'estudien minuciosament abans de fer-les, no quan tens l'obra acabada.

La mobilitat del poble té molt marge de millora, com tot en esta vida, però les coses cal fer-les amb sentit comú i sensatesa. No deixar-se portar per l'ànsia o la impulsivitat com en esta ocasió.

Una opinió de Ciudadanos

22 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres