La germandat local celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

La germandat local celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

 

Taula del Dia Mundial del Donant de Sang.

Antonio Tamarit Luna fa molts anys que és president de la germandat local de donants de sang, tants que un ja pensa que sempre han estat ell i la seua dona a càrrec de tots els actes vinculats amb els donants.

La seua és una labor callada. Només de tant en tant es veuen obligats a eixir a la palestra, normalment per a algun acte públic en reconeixement de la seua brillant labor. En els últims anys, Puçol ha sigut homenatjada per distints estaments per haver sigut la població que major percentatge de donants té o per convertir-se en el poble que major pujada del nombre de donants ha experimentat d'un any a un altre.

Són reconeixements que demostren que Puçol és un poble conscienciat, un poble solidari, però també que al front de la germandat local hi ha persones que no obliden la seua labor. I eixa labor es manifesta el primer diumenge de cada mes, quan el centre de salut servix per a acollir a tots aquells veïns que volen donar la seua sang de forma desinteressada.

Però este mes, a més, Antonio ha tingut treball extra, perquè el dimecres 11 es va celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang ''i per a recordar que és necessari seguir captant donants hem muntat dos taules informatives en les avingudes València i Mancomunitat''.

Unes taules orientades, com recorda el president, a captar nous donants en la població: ''ja tenim 1.500 inscrits a Puçol i cada primer diumenge de mes realitzem una mitjana de 80 donacions, però volem apujar el llistó''.

Clauers, bolígrafs i fullets publicitaris han sigut les fórmules utilitzades per la germandat per a cridar l'atenció dels transeünts i informar-los del dèficit de sang que patixen els nostres hospitals.

Si eixe dia no vas poder coincidir amb ells, però penses que no cal fer oïdes sordes a la seua tasca, per més que siga una ''labor callada'', ara pots fer-te donant de sang, per a això pots posar-te en contacte amb el centre de salut. És simplement una qüestió de solidaritat, encara que... potser algun dia eixa sang també et faça falta a tu.

Antonio Tamarit Luna.

16 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres