Èxit de públic en el cine taurí gratuït, a l'aire lliure, organitzat pel Barrio

Enguany la setmana de cine taurí es trasllada de juny a setembre i de l'Espai Jove al Mercat Municipal. La penya taurina El Barrio recupera esta tradicional trobada i ho fa tornant als seus orígens, allà pels anys 60 del segle passat: projeccions a l'aire lliure, gratuïtes, amb una breu presentació i amb títols clàssics del gènere taurí espanyol. El Litri y su sombra (el dimarts 20) i Aprendiendo a morir (el dimecres 21), ambdós a les 10 de la nit, en l'esplanada després del mercat.

El cine taurí va tornar a Puçol en 2006, primer en el passeig de la Constitució, a l'aire lliure, després en el Sindicat Agrícola (més que res, perquè un any va ploure durant les projeccions) i d'ací els últims anys a l'Espai Jove, on hi havia millor qualitat de so i de projecció.

Però al mateix temps es perdia alguna cosa.

Potser la llunyania del nou escenari. Potser una certa deixadesa del públic. Pot ser l'enyorança de l'aire lliure…

La veritat és que enguany, a la primavera, la setmana de cine taurí no es va celebrar.

Va ser en el Consell Municipal Taurí del mes de maig on Alfonso Ávila, representant de la penya taurina El Barrio, va plantejar fer-se càrrec de les projeccions, sempre amb el vistiplau de l'ajuntament i traslladant les sessions a setembre, entre els seus dos caps de setmana de festejos taurins.

I la proposta va ser aprovada. Primer en el consell taurí. Després per la penya.

Recuperar dos títols clàssics, de sobra coneguts pel públic, i també organitzar un sopar previ a la projecció, en el carrer, improvisat, encara que amb una certa organització, on cada un porta el seu bocata però la penya posa un poc de beguda i un picoteig.

Ho precise per a iniciar una tertúlia a l'aire lliure. Amb el temps acompanyant, una cosa imprescindible.

I després la projecció, amb una breu presentació del mateix Alfonso Ávila, esta vegada en qualitat de president de la penya taurina El Barrio, recordant que “va ser un poc impulsiu plantejar que nosaltres podíem continuar mantenint viu el cine taurí, però veure ara esta xicoteta plaça amb tants veïns demostra que podíem fer-ho i ho hem aconseguit”.

Perquè més de setanta veïns es van acostar el dimarts 20 de setembre a veure El Litri y su sombra, un títol emblemàtic del gènere hispà per excel·lència, encara que potser no tant com el clàssic indiscutible que es projecta el dimecres 21: Aprendiendo a morir, una pel·lícula que va fer tant pel Cordobés com algunes de les seues millors corregudes.

Un racó acollidor, a esquenes del mercat municipal. Bona temperatura. Agradable companyia. Dos clàssics del cine espanyol… I tot gratis.

L'excusa perfecta per a eixir una nit i compartir la vetlada amb els veïns.

El Barrio ha donat en la diana. Una vegada més.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

759-cine taurino en el barrio-3

21 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres