69 parelles intenten ficar-les totes abans de 20 minuts en la festa nocturna del parxís

Enguany el torneig de parxís de festes ha canviat de format: traslladat a la nit del dilluns 29 d'agost, els festers van decidir que començara amb un sopar de cabasset per a animar als participants i després partides eliminatòries. El resultat: 69 parelles es van inscriure i van anar disputant eliminatòries fins a la gran final, que va finalitzar al tall de les 2 de la matinada… just després de ploure una estona.

L'èxit de la convocatòria va tindre conseqüències inclús en l'organització: no hi havia suficients taulers per a disputar la primera ronda tots al mateix temps, pel que va caldre realitzar dos torns, un imprevist que no va minvar el bon ambient en la plaça del País Valencià en una vetlada en la que era l'únic acte programat, després del trasllat de la imatge de la Mare de Déu dels Sants Joans a Santa Marta efectuat a la vesprada.

(Entre parèntesis: això dels taulers va tindre solució, ara això dels daus ja va ser un poc més complicat. De fet, algunes parelles participants van haver de fer ús del mòbil per a il·luminar en algun moment el resultat del seu llançament. Daus tan xicotets no recorda haver vist este cronista en cap campionat oficial… i molt menys de nit.)

Amb alguna fuga per a visitar els locals més pròxims de la Ruta de la Tapa —un al·licient ja imprescindible de les festes de Puçol, gentilesa de l'Agrupació de Penyes— els participants anaven esperant pacientment el seu torn per a disputar eixos 20 minuts d'apassionant enfrontament per parelles… això sí, després d'haver pagat 3 euros, diners que aniria destinat íntegrament a les dos parelles finalistes.

A la final van arribar Marcos, Richi, Santi i Marta, quatre apassionats del gobelet i els moviments estratègics de fitxes… encara que en l'últim moment la que també es va presentar en la taula va ser la pluja, passada la 1.30 de la matinada, per la qual cosa la final va patir un “parxís interruptus” que, afortunadament, va ser momentani.

Représ l'últim assalt, els quatre van demostrar la seua habilitat per a ficar totes les fitxes abans dels 20 minuts preceptius… encara que com sempre succeïx, només una parella podia guanyar i quedar-se amb el premi, el 70% dels diners ingressat amb les inscripcions: Marcos Santonja i Richi Pérez van ser els afortunats.

Santi i Marta es van conformar amb el 30% restant i l'honor d'haver disfrutat fins al final jugant davall la pluja.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face

712-torneo-parchis

05 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres