Aclariments sobre el projecte Xarxa Llibres

Arran de la recent publicació en esta pàgina web de la notícia relacionada amb la gratuïtat dels llibres de text, hem rebut un comunicat per part de la Direcció de l'Institut de Puçol en el que s'explica de quina manera afecta la posada en marxa d'este projecte a l'Institut de Secundària.

Si bé la pretensió de la Conselleria és finançar en la seua totalitat els llibres de text, la realitat és que esta mesura no es podrà dur a terme de manera efectiva a curt termini. En concret, l'Institut de Secundària rebrà una taxa de reposició que només permetrà adquirir un màxim de dos llibres per alumne. En l'Orde 26/2016 de 13 de juny i en la Instrucció de 27 de juliol de 2016 del Director General de Centros, s’especifica que quan les dotacions econòmiques de la Conselleria siguen insuficients, els centres s'encarregaran de completar el Banc de llibres amb els pressupostos assignats per a despesa corrent, encara que a continuació afig que “este fet només serà executable quan queden cobertes les necessitats ordinàries per al funcionament normal del centre”.

Cal tindre en compte que ens trobem en ple procés d'implantació d'una reforma educativa que ha canviat els currículums de les matèries; les editorials han modificat al seu torn els textos i conseqüentment han descatalogat els llibres utilitzats fins ara, la qual cosa impedix la reutilització de la majoria dels materials que van entregar les famílies a canvi dels 200 € de subvenció. Esta circumstància comporta una reposició de més del 85 % dels materials, amb un cost inassumible per al centre.

Amb este plantejament, la Direcció de l'IES Puçol comunica que els pressupostos de l'Institut en este moment no permeten la inversió en un material extraordinari; assumir este despesa impediria executar les habituals accions de manteniment i reparació de l'edifici, així com efectuar les despeses quotidianes d'electricitat, gas, material fungible i un llarg etcètera de necessitats imprescindibles per al normal desenvolupament de les activitats acadèmiques.

La web de l'IES Puçol, http://iespuzol.edu.gva.es/joomla/, conté la informació concreta dels llibres que s'entregaran al setembre als usuaris de la Xarxa. Lamentablement, les famílies sí que hauran d'adquirir els llibres restants en estos moments. Esperem que, en un futur no molt llunyà, la Conselleria puga incrementar les dotacions econòmiques, amb la finalitat de fer efectiva la proposta de gratuïtat total del material escolar.

Així mateix, la directora prega els pares que, davant de qualsevol dubte respecte a temes relacionats amb el funcionament de l'institut, contacten amb ella per a rebre informació de primera mà, ja que el diàleg és fonamental a fi d'evitar errors d'interpretació, ja que tots pretenem treballar en la mateixa direcció i procurar als nostres jóvens les millors condicions per al seu desenvolupament intel·lectual i personal.

Des de l'ajuntament, es comunica que qualsevol informació que arribe tant dels centres educatius com de Conselleria es donarà a conéixer a través dels mitjans de comunicació locals.

La Direcció de l'IES Puçol estarà a la seua disposició a partir del dia 1 de setembre a través dels mitjans següents:

-          Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

-          Telèfon: 96 120 59 85

La Direcció de l'IES Puçol

680-ies puol-3

08 Agost 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres