No se'n van de vacances: un grup de jóvens de Puçol cooperen a Nepal

La Fundació Solidària TAI, en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol, dibuixa el camí d'un grup de jóvens que s'han armat de valor i han decidit fer un voluntariat a Nepal. El fi últim del viatge és “tornar l'esperança i dignitat al nombre més gran de xiquets i famílies possible, reconstruint les seues escoles devastades pels terratrémols i impartint diferents tallers de formació”, segons la Fundació TAI.

Després d'un mes de juliol replet de preparatius (formació dels voluntaris abans de partir, elaboració dels tallers d'Interculturalitat i Vida Saludable en col·legis de València…) ha arribat el moment més esperat i gratificant per a un grup de jóvens que es desviuen per aportar el seu granet d'arena als que més ho necessiten.

Héctor i Ezequiel, voluntaris participants en el Programa de Cooperació de l'Ajuntament, porten ja uns dies cooperant en Maitri Griha, una casa d'acollida de xiquets amb diversitat funcional mental a Nepal. Prompte partirà Eva, odontòloga que realitzarà tallers i revisions als xiquets per a fomentar la salut bucodental. Amb ella, la treballadora social Mónica i el fisioterapeuta Tiko, coordinadors de l'equip TAI, viatjaran per a recolzar al xicotet grup de voluntaris, així com per a impartir tallers d'educació sexual i vida saludable, entre d'altres.

La novetat d'enguany és el projecte Viatge Solidari: els voluntaris acompanyaran a grups de viatgers pels llocs més especials de Nepal (monuments, pobles…) fomentant la descongestió de focus turístics i promocionant els viatges solidaris i responsables.

Este estiu de voluntariat és només un de tants per a un grup de jóvens que porta anys vivint esta experiència. “TAI reconeix les carències i patiment de molts xiquets i xiquetes del món, i la seua missió és acompanyar-los en el seu creixement, d'una forma conscient i respectuosa, ajudant a crear individuos més sans i segurs de si mateixos i de les seues potencialitats”, assegura la fundació, que contribuïx a millorar la qualitat de vida de centenars de xiquets a nivell físic, psíquic i emocional.

“Enguany estem molt satisfets perquè hem aconseguit atraure a jóvens de la nostra localitat per a anar-se'n com a cooperants”, afirma Mar Mazo, regidora de Benestar Social: “Héctor i Ezequiel han fet voluntariat a nivell local i han pogut conéixer el desplegament social que tenim en el nostre poble”.

Es tracta d'una labor que destaca pel bon fer dels dos voluntaris que, ara, han donat el bot per a aportar els seus coneixements a Nepal. “Estem convençuts que tots els voluntaris vindran de la seua aventura amb una altra visió sobre el món”, assegura Mazo.

Els jóvens que se n'han anat en l'últim trimestre amb la Fundació TAI, més altres tres que realitzen el seu voluntariat a través d'una altra ONG amb la que col·labora l’Ajuntament, duran a terme, en la seua tornada, una exposició/jornada per a contar els veïns de Puçol totes les seues experiències i anècdotes.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Fundació TAI

674-Voluntariat-nepal-3

04 Agost 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres