Ja no hi ha excusa per a no fer els deures: la iniciativa Xarxa Llibres subministra a les famílies els llibres de text

Respecte als possibles dubtes que puguen sorgir sobre la reposició dels bancs de llibres, és fonamental tindre en compte que totes aquelles famílies participants en els bancs no han de comprar llibres per al pròxim curs, i que seran els centres educatius els que encarreguen i paguen a les llibreries els exemplars que falten per a garantir el funcionament del programa. A més, la Conselleria garantix als centres els fons per a la reposició.

Xarxa Llibres és un projecte que té com a objectiu la reutilització de materials curriculars a través de la creació d'un banc de llibres.

La Conselleria d'Educació, amb la Resolució de 15 de juliol, va establir el procediment per a assignar una dotació econòmica als centres educatius públics per a la reposició i renovació de llibres de text i material curricular.

Per mitjà de l'aplicació ÍTACA, els centres públics disposen de l'assignació de fons per a esta finalitat. En cas que no siga prou esta assignació, els centres hauran d'utilitzar els diners disponibles de les seues despeses de funcionament (diners públics que els ingressa Conselleria) per a completar-ho.

A fi d'assegurar el funcionament dels bancs de llibres a l'inici de curs, els centres hauran d'encarregar els llibres que corresponen a les llibreries per a poder disposar d'ells en el moment necessari. Per a avançar en el pagament, en cas de no disposar encara dels fons assignats directament pel banc de llibres, els centres han d'autoritzar els fons de despeses de funcionament de què disposen.

Amb l'objectiu de facilitar-ho, la Conselleria està prioritzant l'abonament als centres dels fons de despeses de funcionament en el pagament de juliol (prop dels 13 milions d'euros) perquè puguen disposar de líquid. Tan prompte com com siga possible ingressaran els fons assignats al banc de llibres.

Els centres concertats que han decidit participar en el programa tenen una quantitat de reposició assignada en termes semblants als públics. El seu abonament es realitzarà a través d'una subvenció degudament justificada.

“A part de la gratuïtat d'estos materials per a les famílies, busquem fomentar la coresponsabilitat la cooperació entre l'alumnat com a valors educatius imprescindibles”, explica Mery Cortell, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Puçol.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sergio Maestro

673-solicitud becas-3

03 Agost 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres