L'exposició Mar de Fons trau a la superfície les imatges més impactants de la nostra fauna i flora marina

Qui diu que les nostres platges són només d'aigua i arena? L'exposició Mar de Fons, duta a terme pel Club de Busseig Trotafons en col·laboració amb l'Ajuntament, ha demostrat que no cal anar-se'n a cap paradís tropical per a poder observar unes magnífiques vistes sota el mar. Disfruta del fons marí sense mullar-te en l'Oficina de Turisme de la platja de Puçol.

Les fotografies, preses entre la platja de Puçol i la de la Pobla de Farnals, a uns 30 metres de profunditat, inclouen polps, estreles de mar, morenes, llagostes, congres... Inclús, segons Ximo Huerta, president del Club Trotafons, “fa uns dies va passar un grup d'uns quatre dofins a unes dos o tres milles de la costa”.

Xavi Alcácer, el regidor de Platja, destaca la implicació del col·lectiu en la multitud d'activitats que es plantegen en el poble, sobretot en la mar, i afig que, en termes mediambientals, “Trotafons participa activament en labors com el Dia Mundial del Medi Ambient, neteja de fons marí del 5 de juny, en col·laboracions amb l'Oceanogràfic…”.

El club, inclús, està col·laborant amb la Universitat d'Alacant per a dur a terme un estudi sobre la posidonia; la planta marina més important del Mediterrani, però també la més exquisida, perquè únicament sobreviu en les aigües de major qualitat -curiosament, és fàcil trobar-la per estes zones-.

Les espècies marines que actualment són visibles en la nostra platja s'han enriquit enormement en els últims anys; signe de la millora de qualitat de les aigües. “Sorprén la diversitat d'animals que tenim a uns pocs metres de la costa…”, reconeix Xavi Alcácer.

Des de l'Ajuntament recolzem este tipus d'activitats perquè tots puguen disfrutar i aprendre d'esta naturalesa que no es veu, però que està ací i és preciosa”, comenta Juanjo Manzaneque, regidor de Turisme i Medi Ambient.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Francisco Sanchis i Ximo Huerta

658-mar de fons-2

27 Juliol 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres