Puçol serà el primer poble de la comarca amb una unitat de respir per als malalts d'Alzheimer i les seues famílies

Després de la firma del conveni entre l'Ajuntament de Puçol i Afacam, Associació de Familiars de Persones Malaltes d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol, el nostre serà el primer poble de la comarca a comptar, a partir d'octubre, amb una unitat de respir per a malalts d'Alzheimer i d'altres malalties psíquiques. El projecte té dos propòsits: d'una banda, ralentitzar l'evolució de la malaltia per mitjà d'activitats i estimulació positiva i, d'una altra, ‘donar un respir’ als familiars.

Jardineria, exercici físic, pintura, papiroflèxia, passejos… Moltes seran les activitats que realitzen els majors en la unitat de respir durant quatre hores a la setmana (dos hores, un parell de dies). No obstant això, després dels tres primers mesos de prova, que determinaran com funciona exactament el projecte, l'horari pretén ampliar-se a quatre hores, els cinc dies de la setmana.

A vegades, el que és necessari no és augmentar les partides econòmiques, sinó gestionar-les bé”, assegura Mar Mazo, regidora de Benestar Social: “Confiem en que esta unitat de respir, que ha costat molt de posar en marxa, obtinga acceptació i proporcione efectes positius als veïns que ho necessiten”.

La diferència d'este projecte respecte al taller de memòria de la tercera edat de Puçol és que, el nou, estarà assistit per un nombre més gran de professionals, des de metges i terapeutes fins a psicòlegs.

Per la seua banda, Valentín Parra, director i representant d'Afacam, assegura que la idea és magnífica per a les persones majors i perquè les seues famílies “puguen disposar d'un cert temps per a poder treballar, disfrutar de les seues aficions o, simplement, descansar, perquè este tipus d'atenció és molt dur”.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Pau Díaz

fotos face

666-firma afacam-3

26 Juliol 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres