Inscriu-te en la travessia marítima Travessant el Blau i disfruta de la teua platja d'una manera diferent

El pròxim 7 d'agost se celebrarà en la platja de Puçol una travessia marítima en la que podran participar persones de totes les edats, que es dividiran en diferents categories, podent triar entre dos modalitats: 1000m i 2000m, en funció de les perspectives personals de cada participant. Combina el plaer de disfrutar del Mediterrani amb la satisfacció de superar les teues metes esportives: participa en Travessant el Blau, esdeveniment organitzat pel club DICAVI-AMAE en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol.

Requisits? Inscriure's abans del 31 de juliol, tindre més de 15 anys i, per descomptat, cal saber nadar, “ja que sobrepassarem els espigons”, explica l'organitzador, Sergio Rada, gerent del club DICAVI-AMAE. No obstant això, “la prova no és excessivament dura ni competitiva, i no cal estar federat ni pertànyer a un club esportiu”. A més, el recorregut, marcat per bolles, estarà supervisat per un equip de salvament marítim, que constarà de diverses persones en caiac i en taules de surf; dos llanxes motores i, inclús, unes quantes ambulàncies. “La seguretat de la prova està garantida”.

Les dos modalitats diferixen en el preu, en la longitud del recorregut i en el punt d'eixida: El preu per a participar en la modalitat de 1.000m és d'11 €, i en la de 2.000, de 13 €, el que inclou un gorro de natació i una camiseta per a cada participant en el moment de la inscripció, que podrà fer-se via web (http://www.crono4sports.es) o en les botigues físiques AMAE. Existix, a més, la possibilitat de realitzar un donatiu solidari de, mínim, 1 €, per al refugi d'animals AUPA.

Els participants de la modalitat de 1.000m començaran la travessia enfront de la finca del “Faro” i, per la seua banda, el punt d'eixida de la modalitat de 2.000m serà l'extrem sud del passeig, abans del barranc del Puig. Les dos modalitats van de vora a vora i tindran una meta comuna: la platja de la plaça Rosa dels Vents.

A les 8.50 hores serà l'obertura del guarda-roba general en la plaça Rosa dels Vents; els nadadors de la prova de 1000m començaran la travessia a les 9.00 hores, i els de 2.000, a les 09.15 hores.

L'organitzador de la prova, Sergio Rada, comenta que la idea sorgix d'un grup d'aficionats al triatló que, des de fa uns sis anys, disfruten de la mar de Puçol durant la temporada estival, fins que un dia es van preguntar per què no fer-ho per a tots. “És el primer any que realitzem la prova i esperem que es consolide, perquè tenim moltes idees de cara al futur”, assegura Sergio: “L'objectiu principal és disfrutar d'una magnífica platja d'aigües tranquil·les i aventurar-se a nadar en la mar amb unes condicions de total seguretat”.

A més, els guanyadors no se n'aniran a sa casa sense un trofeu o medalla, en funció del seu lloc en la classificació, sexe, categoria i empadronament (a Puçol, o no), i se sortejarà, també, un pernil al club que més membres porte, a partir de 15 (en el cas que cap club supere eixe mínim, el pernil se sortejarà entre els participants independents).

Es tracta d'una oportunitat fantàstica per a incloure activitats esportives obertes en la platja de Puçol que responen a la demanda dels esportistes locals –i de fora– que han estat practicant i celebrant la prova de manera extraoficial, segons explica Xavi Alcácer, regidor de Platja: “Convide a tot el món a participar i passar un matí de diumenge diferent”.

Informa: Irene Mollà | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sabín

 656-triatlon-1

19 Juliol 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres