UD Puçolcester i Frenahaybache, campions de Champions i UEFA del Torneig solidari amb el Sàhara

El 8 de juliol es van celebrar les finals i l'entrega de premis de la 10a edició Torneig de futbol 7 solidari amb el poble sahrauí Banna Lekbir Bachir, organitzat per ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món). La festa final es va dividir en dos parts: a la vesprada, en el camp municipal José Claramunt, la final de l'Europa League a les 19.30 hores, el partit homenatge entre les escoles de Puçol i el Sàhara a les 20.30 hores i, finalment, la gran final de la Champions a les 21.00 hores. A la nit, en l'Espai Jove, sopar de germandat amb tots els equips participants, junt amb l'organització i autoritats locals, entrega de premis i discomòbil final.

En les semifinals de l'Europa League (és a dir, els equips que no havien quedat primers en la fase de grups), disputades el dijous, el Frenahaybache es va imposar als Morcilla, mentres que Ath. Embolaors va fer el mateix amb CSKA La Roba. No obstant això, els embolaors no podien presentar-se a disputar la final el divendres, per la qual cosa, perquè es jugara el partit, es va invitar als robers a disputar la final de l'Europa League, encara que en qualsevol cas es donava vencedor de la categoria a Frenahaybache.

El partit en si va ser molt disputat i el CSKA La Roba, compost per jugadors de distintes categories del Club Futbol Sala Puçol, va aconseguir alçar-se amb un simbòlic triomf final per 4-2.

Amb motiu del desé aniversari, entre les dos finals es va disputar una trobada molt especial: jugadors de 10 a 15 anys de la UD Puçol i dels xiquets sahrauís que participen en el programa Vacances en Pau van disputar una trobada amistosa en què això de menys era el resultat i el més destacat era el missatge de solidaritat que van transmetre sobre el terreny de joc, en la grada i, inclús, en les camisetes que els va regalar ASOM, que a més del logo del torneig incloïa l'eslògan: “RASD, un Estat independent és l'única solució”.

Abans de la gran final de la Champions, els jugadors dels dos equips i també la pedrera de les dos poblacions van formar junt amb les banderes en el centre del terreny de joc, mentres Sara León (la presidenta d'ASOM) llegia un comunicat en el que recordava com el Sàhara va ser una colònia espanyola i com els abandonàrem a la seua sort a mitjan anys 70 del segle passat.

El discurs de Sara va finalitzar amb una crida a la independència de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

La final de la Champions, que va arribar després, va enfrontar a UD Puçolcester contra els Veterans UD Puçol, equips que, fins al moment, no havien perdut cap partit. En la primera part es van imposar els jóvens sobre els veterans, arribant al descans amb un 3-2 que es va mantindre durant tota la segona mitat i fins al final.

Els jugadors d'UD Puçolcester, vencedors i amics de tota la vida, van poder celebrar finalment la seua merescuda victòria. “Entre amics tot sap millor”, comenta Óscar Torres, un dels jugadors de l'equip campió.

Informa: Sabín i Irene Mollá | Fotos: Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

646-final torneo sahara 3

 

12 Juliol 2016
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres