Josep Mª Iborra és reelegit alcalde i tornarà a governar amb majoria simple

Josep Mª Iborra és reelegit alcalde i tornarà a governar amb majoria simple

 

El saló de plens estaba abarrotat.

El dissabte 14 de juny, després de prendre possessió del seu càrrec els dèsset nous membres de la corporació municipal, Josep Mª Iborra va ser reelegit alcalde de Puçol únicament amb els huit vots favorables del seu partit, el PSOE, per la qual cosa haurà de governar una vegada més amb majoria simple.

Després de la jornada electoral del 25 de maig, el PSOE havia apujat un 4% respecte a les anteriors municipals, va obtindre un total de 4.140 vots i un 44'26%. Estes dades li atorguen huit regidors, un més que en l'anterior legislatura, però al no aconseguir la majoria absoluta, com sol succeir en estos casos, havien disparat els comentaris i les especulacions. Finalment, a pesar de nombroses reunions realitzades amb els líders dels distints grups municipals, no es va produir cap pacte de govern per a estabilitzar el treball diari durant la legislatura, per la qual cosa els socialistes governaran amb majoria simple encara que en esta ocasió ho faran en solitari.

''És un orgull i una gran responsabilitat ser elegit alcalde una altra vegada. Porte més de mitja vida dedicada al poble de Puçol i cada vegada hem d'esforçar-nos més''. Les paraules de l'acabat de nomenar alcalde, enfront d'un saló d'actes replet, posaven punt final a una sèrie de propostes i sol·licituds realitzades per tots els grups polítics municipals en el seu torn d'intervenció després de la investidura.

Uns torns caracteritzats per reivindicar una nova llei electoral, un treball a favor del poble i una honradesa que evite situacions com les que en estos moments s'està vivint en la Comunitat de Madrid, amb la compra de vots i el transfuguisme polític, que porta a molts ciutadans a dubtar de l'eficàcia del sistema, no en va en estes municipals han sigut tres mil ciutadans de Puçol els que no s'han acostat a les urnes.

Després de rebre el simbòlic bastó de comandament de mans d'Ascensión Conesa, la regidora de més edat de la nova corporació, Josep Mª Iborra va recordar en el seu primer discurs com a alcalde les grans línies que han presidit la política local en els quatre últims anys, en temes com la vivenda, l'ocupació o la seguretat: ''han vingut 2.500 persones a viure a Puçol, això demostra l'alta qualitat de vida del nostre poble. Seguirem en esta línia, sempre anteposant l'interés de tots al d'uns pocs i defenent la igualtat social entre hòmens i dones, de fet, som l'únic grup polític municipal que té el mateix nombre de regidors i regidores''.

Reprenent la sol·licitud de col·laboració per al govern municipal i la porta oberta que deixen tant Unió Valenciana com l'Entesa per a prestar el seu suport als grans projectes locals, Iborra va tornar a mostrar el seu tarannà obert al diàleg com a forma de governar: ''hem demostrat en els últims quatre anys una àmplia capacitat de diàleg i consens, defenent sobretot una política de transparència. Ens comprometem des d'este mateix moment a continuar en eixa línia i aconseguir que no es paralitze en cap moment l'activitat local... encara que no hem d'oblidar que este tipus de col·laboracions els hem de realitzar sense renunciar a la nostra ideologia en cap moment''.

Josep Mª Iborra, de nou alcalde.

16 Juny 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres